Ειδήσεις

Σμαραγδής: "Στέγνωμα αγάπης για την έκθεση El Greco"

Ξέσπασμα οργής από το σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή μιλώντας στην "ΚΡΗΤΗ TV", αναφορικά με τη μόνιμη έκθεση της ταινίας "Ελ Γκρέκο" στην Πύλη Βηθλεέμ.

Μετά και την προβολή του θέματος όπου αποδείκνυε το γεγονός ότι η έκθεση έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού, με αποτέλεσμα οι πίνακες και τα εκθέματα να σαπίζουν, ο Κρητικός καλλιτέχνης, φιλοξενούμενος στο δελτίο, έστρεψε εμφανώς τα βέλη του προς τη δημοτική Αρχή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχει στέγνωμα της αγάπης από ανθρώπους που οργανώνουν το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης απέναντι στον πολιτισμό.

Ο κ. Σμαραγδής υπογράμμισε ότι η γυναίκα του ήταν εκείνη που κατεβαίνοντας μια ημέρα στο Ηράκλειο διαπίστωσε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην Πύλη Βηθλεέμ, κάνοντας λόγο για ηθικό ζήτημα που προκύπτει μέσα από το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης στράφηκε και εναντίον της αρμόδιας αντιδήμαρχου Ηρακλείου Αριστέας Πλεύρη, που μέσω επιστολής της υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι το θέμα ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, με τον κ. Σμαραγδή ωστόσο να επισημαίνει ότι άλλα του έλεγε στο τηλέφωνο και άλλα η ίδια γράφει στην επιστολή της.

Επίσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την τοποθέτηση της κ. Πλεύρη, λέγοντας ότι μιλάει μειωτικά απέναντι στην έκθεση, καθώς, όπως τονίζει ο σκηνοθέτης, η κ. Πλεύρη δεν τη λέει μόνιμη και παράλληλα κάνει λόγο για έκθεση κουστουμιών, γεγονός που δεν ευσταθεί, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σμαραγδή.

Τέλος ερωτηθείς για το γεγονός ότι, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, πανέτοιμη εμφανίζεται η δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου να υποδεχτεί τη συλλογή στις Γωνιές, γενέτειρα του σκηνοθέτη, σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί ο Δήμος Ηρακλείου, ο κ. Σμαραγδής υπογράμμισε ότι «εγώ χαρίζω την αγάπη μου όπου μου την ζητάνε…».

Βάλια Μπούη

Σχόλια