Ειδήσεις

Από την κόλαση του Νεπάλ στην αγκαλιά των δικών της

Σώα και αβλαβής επέστρεψε στην Ελλάδα και στη θαλπωρή του σπιτιού της η 25χρονη Κλειώ Ρουσσομουστακάκη, η οποία έζησε από κοντά τη φρίκη του φονικού σεισμού που έπληξε το Νεπάλ το περασμένο Σάββατο.

Η νεαρή κοπέλα από τη Σητεία, που παρέμενε "εγκλωβισμένη" στο μακρινό Νεπάλ, ταξίδεψε ως την Ελλάδα κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις στο Αμπού Ντάμπι και το Βελιγράδι, οπότε το απόγευμα της Τετάρτης προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου την υποδέχτηκε, φανερά συγκινημένη, η θεία της.

Η νεαρή Κρητικιά έφυγε με προορισμό το Νεπάλ στις 4 Απριλίου, μαζί με φιλικά της πρόσωπα, προκειμένου να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα. Ωστόσο η επιλογή της να παραμείνει στην περιοχή για να προσφέρει εθελοντική εργασία σε ένα ορεινό χωριό, αφού δίδασκε σε παιδιά την αγγλική γλώσσα, στάθηκε η αφορμή να ζήσει από κοντά δραματικές στιγμές, οι οποίες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό της.

Η ίδια, μιλώντας για τα όσα πέρασε, είπε κατά την άφιξή της στην Ελλάδα: «Την ώρα του σεισμού ήμασταν σε ένα χωριό δύο ώρες περίπου από το Κατμαντού. Νιώσαμε το θόρυβο, αλλά εκεί τα σπίτια είναι χαμηλά, παράγκες, και δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε το μέγεθος των ζημιών. Ωστόσο, τα πιο δύσκολα ξεκίνησαν τις επόμενες ημέρες με τους μετασεισμούς, όταν κατεβήκαμε στην πόλη. Στο δρόμο προς το Κατμαντού είχαν ανοίξει οι δρόμοι και τα κτήρια είχαν βυθιστεί».

Πάντως, η ίδια, παρά τα όσα η μοίρα της έλαχε να ζήσει στη μακρινή ήπειρο, όπως δήλωσε, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει και πάλι πίσω, για να προσφέρει τη βοήθειά της στους σεισμόπληκτους. Όπως είπε, «υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο, γι' αυτό καθυστερήσαμε να γυρίσουμε. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται τη βοήθειά μας, κι εγώ δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ξαναπάω».

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια