default-image

Συνέδριο για επείγουσες καταστάσεις στα Χανιά

Υγεία
Συνέδριο για επείγουσες καταστάσεις στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 7ο Παγκρήτιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μαιευτικής Γυναικολογίας με θέμα: "Επείγουσες καταστάσεις στη Σύγχρονη Γυναικολογία και Μαιευτική" διοργανώνεται στα Χανιά, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαΐου 2015, από τη Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου και με την εταιρεία Ιατρικών Μελετών Κρήτης. Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Μεγάλο Αρσενάλι ΚΑΜ Δήμου Χανίων.

Σκοπός της επιστημονικής αυτής διημερίδας είναι η ενημέρωση των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων, των ιατρών άλλων ειδικοτήτων, των μαιών και άλλων επαγγελματιών υγείας για τις εξελίξεις στην πρόληψη-διάγνωση-αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων στην Γυναικολογία & Μαιευτική που σχετίζονται με ιδιαίτερα αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα. Η ασφάλεια της ασθενούς αναμφισβήτητα βρίσκεται στην κορυφή της ιατρικής μέριμνας. Τα μαιευτικά και γυναικολογικά επείγοντα περιστατικά απαιτούν συστηματική προσέγγιση και πλήρη κατανόηση των βασικών αρχών που εμπλέκονται στην αντιμετώπισή τους.

Η πλούσια θεματολογία του Σεμιναρίου καλύπτεται από διακεκριμένους ομιλητές με γνώση και εμπειρία στα σχετικά αντικείμενα που προέρχονται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά κυρίως από το υπάρχον επιστημονικό δυναμικό που υπηρετεί στα νοσοκομεία της Κρήτης. Οι ομιλητές - ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, βιολόγοι-γενετιστές, φοιτητές της Ιατρικής Σχολής - θα μεταφέρουν και θα καταθέσουν εμπειρίες και γνώσεις σχετικά με τη διαχείριση των επειγουσών καταστάσεων που αντιμετωπίζει το νέο κορίτσι, η έγκυος, αλλά και η γυναίκα της τρίτης ηλικίας.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα δίδεται έμφαση σε ζητήματα που απασχολούν την έφηβο όπως η αναγκαιότητα προληπτικού εμβολιασμού για τον ιό HPV, η σεξουαλική δραστηριότητα και οι κίνδυνοι που λογχεύουν, η προετοιμασία για τη γονεϊκότητα και η κύηση στην εφηβεία. Σε θεματικές ενότητες παρουσιάζονται τα καθιερωμένα κλινικά πρωτόκολλα, αλλά και οι νεώτερες εξελίξεις στην πρόβλεψη, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των κυήσεων που επιπλέκονται με παθολογικές καταστάσεις της εγκυμοσύνης όπως ο πρόωρος τοκετός, ο προδρομικός πλακούντας, η προεκλαμψία και η υπολειπόμενη εμβρυική ανάπτυξη, καθώς και η αιμορραγία στον τοκετό (που ακόμη παραμένει κύρια αιτία μητρικής θνησιμότητας).

Παρουσιάζονται τα νεώτερα δεδομένα σχετικά με την υπογονιμότητα και τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Στο συνέδριο αυτό παρουσιάζονται οι τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με το γενετικό υπόβαθρο των νεοπλασιών στην γυναίκα. Συνολικά  στη διάρκεια του διημέρου θα γίνουν περισσότερες από 30 διαλέξεις, ενώ ο αριθμός των ομιλητών και προεδρευόντων υπερβαίνει τους 70. Σημειώνεται δε ότι θα ανακοινωθούν ερευνητικές εργασίες που υλοποιούνται στα νοσοκομεία της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Επίτιμο μέλος ο Ανδρέας Μαργιωρής

Στο συνέδριο αυτό η Μαιευτική-Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης θα ανακηρύξει Επίτιμο μέλος της τον Ομότιμο Καθηγητή Κλινικής Χημείας-Βιοχημείας, Ανδρέα Μαργιωρή  για την πολύτιμη προσφορά του στη σύγχρονη Ιατρική στον Ελλαδικό & Διεθνή χώρο. Σύμφωνα με το πλαίσιο ανακήρυξης Επίτιμων Μελών της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Εταιρείας Κρήτης, ο τίτλος του Επίτιμου Μέλους απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες, οι οποίες έχουν διακριθεί για την συμβολή τους στην Μαιευτική και Γυναικολογία και γενικότερα στην Ιατρική. Θα ακολουθήσει διάλεξη με θέμα 'Χανιά μια πόλη μια ιστορία'.

Το 7ο Παγκρήτιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μαιευτικής Γυναικολογίας που διοργανώνει η Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία Κρήτης με Πρόεδρο τον Aναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Ματαλλιωτάκη αποτελεί τη συνέχεια των δραστηριοτήτων των προηγούμενων Διοικήσεων της Μαιευτικής & Γυναικολογικής Εταιρείας Κρήτης. Το 7ο Παγκρήτιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μαιευτικής Γυναικολογίας - σε συνέχεια των πέντε προηγούμενων που είχαν στεφθεί με επιτυχία - έχει καθιερωθεί πλέον ως ετήσιος επιστημονικός, μετεκπαιδευτικός αλλά και κοινωνικός θεσμός - αφού αποτελεί τόπο συγκέντρωσης των νεότερων και παλαιότερων Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Κρήτης και συνάντησής τους με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων με τους οποίους συνεργάζονται σε καθημερινή βάση για την παροχή υψηλού επιπέδου υγειονομικής φροντίδας στην Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News