Ειδήσεις

Άδειασαν στο μετρό την αριστερή τσέπη του Σ. Βαρδάκη

Το ενδεχόμενο να αλλάξει συνήθειες και να χρησιμοποιεί πλέον περισσότερο το βουλευτικό του αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα σκέφτεται σοβαρά ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης, που συνήθιζε μέχρι και χθες να χρησιμοποιεί ιδιαιτέρως συχνά το μετρό.

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής έπεσε θύμα "απατεώνων" που κατάφεραν να του αποσπάσουν ανενόχλητοι και χωρίς εκείνος να καταλάβει το παραμικρό το ποσό των 550 ευρώ, χρήματα που σκόπευε να τα στείλει στην κόρη του που σπουδάζει στο Ρέθυμνο μέσω Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, την ώρα που ο κ. Βαρδάκης ήταν μέσα στο συρμό με συνεπιβάτες τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλη Πεπόνη, αλλά και το δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό.

Στη στάση του Συντάγματος και ενώ ο κόσμος ετοιμαζόταν για αποβίβαση, ξαφνικά οι θύρες στο συγκεκριμένο βαγόνι "κόλλησαν" με αποτέλεσμα ο βουλευτής και οι υπόλοιποι επιβάτες να σηκωθούν όρθιοι για να δουν τι συμβαίνει και να δημιουργηθεί μία μικρής τάξεως αναστάτωση και συνωστισμός.

Μάλιστα όπως δηλώνει ο ίδιος στο neakriti.gr, τη στιγμή εκείνη πέρασε από μπροστά του ένας βιαστικός, όπως του φάνηκε, άνδρας, που επιθυμούσε διακαώς να βγει από το συρμό, με τον κ. Βαρδάκη μάλιστα να του συστήνει να δείξει λίγη υπομονή.

Ωστόσο με το που κατέβηκε τελικά από το βαγόνι και βάζοντας το χέρι στην αριστερή τσέπη του παντελονιού του, έντρομος διαπίστωσε ότι τα χρήματα που υπήρχαν πριν από ελάχιστα δευτερόλεπτα είχαν κάνει "φτερά", πηγαίνοντας ο νους του αστραπιαία στον "ανυπόμονο" άνδρα που συνάντησε νωρίτερα.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι ο επιτήδειος ήξερε που στόχευε, βάζοντας χέρι μόνο στην αριστερή τσέπη και με δεδομένο ότι ο βουλευτής είχε το πορτοφόλι του με ελάχιστα όμως χρήματα στο σακάκι του, ενώ επίσης μικρό ποσό, ως ρέστα για το εισιτήριο που έκοψε, είχε και στη δεξιά τσέπη του παντελονιού του.

Σίγουρα, πάντως, δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό, καθώς από αετονύχηδες την έχει "πατήσει" και ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωστής Δερμιτζάκης και μάλιστα τρεις φορές, και με ποσά που έφταναν ακόμη και τα 400 ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης, όπως τόνισε στο neakriti.gr, σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία, αφενός μήπως και μέσω του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης αλλά και μαρτυριών οι Αρχές εντοπίσουν τους θρασύτατους κλέφτες, αφετέρου δε για υπάρξουν ή να ενταθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στο μετρό, το οποίο ο βουλευτής χρησιμοποιούσε συχνά-πυκνά στις μετακινήσεις του στην Αθήνα.

Βάλια Μπούη

Σχόλια