default-image

Συνάντηση Αυγενάκη με τον πρόεδρο και στελέχη της Ο.ΣΥ.

Ελλάδα
Συνάντηση Αυγενάκη με τον πρόεδρο και στελέχη της Ο.ΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ο.ΣΥ Α.Ε. (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.) κ. Γιάννη Οικονόμου και στελέχη, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη, 29 Απριλίου ο τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας - βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες της εταιρείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο πρόεδρος και τα στελέχη της εταιρείας ενημέρωσαν τον κ. Λ. Αυγενάκη για την οικονομική πρόοδο με την επίτευξη πλεονάσματος για πρώτη φορά στην ιστορία των αστικών συγκοινωνιών το 2013 και την αύξηση στα έσοδα, την διοικητική αναδιοργάνωση των δομών και των διαδικασιών της εταιρείας, αλλά και τη βελτίωση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών που παρέχονται προς τους πολίτες.

Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων τα οποία εστιάζονται στην ύπαρξη γερασμένου στόλου, στις ελλείψεις προσωπικού και συγκεκριμένα σε τεχνικό προσωπικό και οδηγούς, με πιο σημαντικό τις επιπτώσεις που έχει η νοοτροπία της εισιτηριοδιαφυγής στην εταιρεία και τα οικονομικά της.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης από πλευράς του, τούς ευχαρίστησε και τόνισε: «Η διοίκηση της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες έχει παράξει ένα σημαντικό έργο όσον αφορά στα οικονομικά, τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει άμεσα για τον εκσυγχρονισμό του γερασμένου στόλου και να εντάξει στον προγραμματισμό προσλήψεων τις ανάγκες της εταιρείας σε οδηγούς και τεχνικό προσωπικό».

«Πιο σημαντικό όμως είναι να αναλάβει σοβαρά τις ευθύνες της για τη μεγάλη υστέρηση των εσόδων που έχει επιβαρύνει η εισιτηριοδιαφυγή. Μια νοοτροπία την οποία χειροκρότησε εμφατικά όταν ήταν Αξιωματική Αντιπολίτευση, ενισχύοντας κινήματα "δεν πληρώνω" και οδηγώντας στην ουσία στο οικονομικό αδιέξοδο δημόσιες εταιρείες συγκοινωνιών, οι οποίες σήμερα λόγω των περιορισμένων εσόδων τους, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News