Ειδήσεις

Αντ. Σαμαράς: Διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής

Τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας «ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού» υπογράμμισε σε σειρά συναντήσεων που είχε στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς είχε διμερείς επαφές τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον Πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φέρχοφστατ και τον επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε όλους να στηρίξουν τη χώρα μας και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν από τη δική του κυβέρνηση, αλλά και στις θυσίες που κατέβαλαν οι Έλληνες πολίτες.

«Σας καλώ όλους να στηρίξετε την Ελλάδα. Όχι αυτή την κυβέρνηση ή την άλλη ή οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά να στηρίξετε την ίδια την Ελλάδα, να βγει από τα προβλήματά της. Δώστε στη χώρα μου μια ευκαιρία. Την έχει κερδίσει επάξια. Και την αξίζει!», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε και από τον κ. Σουλτς τη στήριξή του για να μπορέσει να βγει η Ελλάδα από την κρίση και του τόνισε ότι τόσο αυτός όσο και η Νέα Δημοκρατία εγγυώνται την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.

Αμέσως μετά δήλωσε ότι αντικείμενο των συνομιλιών ήταν «πώς θα διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού».

Εμφανίστηκε δε βέβαιος «ότι και οι τρεις συνομιλητές μου συμμερίστηκαν και συμμερίζονται την άποψη αυτή».

Σχόλια