default-image

Εντυπωσιασμένοι έφυγαν από το νησί οι ξένοι δημοσιογράφοι

Κρήτη
Εντυπωσιασμένοι έφυγαν από το νησί οι ξένοι δημοσιογράφοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από την Κρήτη η αποστολή των δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από Γερμανία, Ολλανδία, Σερβία, Κροατία και Ρουμανία που για 4 ημέρες επισκέφτηκαν το νησί μας μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της τουριστικής προβολής.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους οι ξένοι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν επισκέψεις στην ανατολική Κρήτη, την Κνωσό, τις Αρχάνες, το Δικταίον Άντρον, τα Μοναστήρια της Παναγιάς Κεράς, Καρδιωτίσσης και του Αγ. Γεωργίου Επανωσήφη, ενώ έμειναν ενθουσιασμένοι από τις επισκέψεις τους σε τοπικά οινοποιία και εργαστήρια αγγειοπλαστικής.

Τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Βαμιεδάκη και εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τα ιστορικά αξιοθέατα, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον του νησιού, ενώ εξήραν την κρητική φιλοξενία και την τοπική κουζίνα που απόλαυσαν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι, που εκπροσωπούν κορυφαία μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης, χαρακτήρισαν την Κρήτη, ιδανικό προορισμό, όχι μόνο για το θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και για όλα τα είδη εναλλακτικού τουρισμού, μιας και η γεωγραφία του νησιού προσφέρεται για όλες τις δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Βαμιεδάκη, «η Περιφέρεια Κρήτης έχει προετοιμάσει και υλοποιεί ένα πολύ στοχευμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω ο τουρισμός όσο και οι άλλες μορφές τουρισμού που προσφέρει η Κρήτη και ειδικότερα η ενδοχώρα. Χαίρομαι που υπάρχουν πολύ θετικά σχόλια από όλους τους προσκεκλημένους οι οποίοι θα αποτελέσουν τους "πρεσβευτές" για το νησί μας στο εξωτερικό».

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κρήτης ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες τέσσερις, ανάλογες αποστολές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News