default-image

Οικονομική "ανάσα" σε 27 ελαιοκομικούς φορείς

Κρήτη
Οικονομική "ανάσα" σε 27 ελαιοκομικούς φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαθιά οικονομική ανάσα θα πάρουν ελαιοκομικοί φορείς της Κρήτης μετά την απόφαση για την κατανομή κοινοτικών κονδυλίων που ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας για την Κρήτη, με το ποσό ξεπερνά τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Το χρώμα του χρήματος θα δουν με βάση την κατανομή που ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας 27 ελαιοκομικοί φορείς της Κρήτης που βρίσκονται στην τελική λίστα του υπουργείου.

Οι ελαιοκομικοί φορείς που χρηματοδοτούνται είναι:

Αγίου Στεφάνου Λασιθίου

Αγγελιανών Ρεθύμνου

Κριτσάς Λασιθίου

Συκολόγου Ρεθύμνου

ΟΠ ΕΑΗ Αρχανών

Παναγιάς Ηρακλείου

Λιθινών Σητείας

Πεύκων Σητείας

ΑΕΣ Σητείας

ΟΠ Προσπάθεια Σητεία

ΕΟΠ Σητείας

ΑΕΣ Πεζών

ΑΣ Χανίων

Με την απόφαση χρηματοδοτούνται συνολικά σε όλη την Ελλάδα 66 ελαιοκομικοί φορείς με το συνολικό ποσό κοινοτικής ενίσχυσης των 33.294.000 ευρώ, πλέον εθνικής και ίδιας συμμετοχής.

Για την κατανομή των διαθέσιμων κονδυλίων στους ελαιοκομικούς φορείς, ακολουθήθηκαν τα κριτήρια που προβλέπει ο σχετικός κανονισμός.

Ελήφθη υπόψη το μέγεθος της ελαιοκομικής δραστηριότητας κάθε περιοχής αλλά και οι οικονομικές δυνατότητες κάθε φορέα που είχε υποβάλει πρόγραμμα εργασίας. Τα χρήματα του προγράμματος προέρχονται από την παρακράτηση 2% επί των 550 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης που λαμβάνουν οι 412.000 ελαιοπαραγωγοί της χώρας και επιστρέφονται στις οργανώσεις παραγωγών μέσω των προγραμμάτων, κατά τρόπο αναλογικό.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News