default-image

Θρήνος στην ΕΛ.ΑΣ. για τη Χρυσή

Θρήνος στην ΕΛ.ΑΣ. για τη Χρυσή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ασύλληπτη τραγωδία βυθίζει στο πένθος και την οδύνη την αστυνομική οικογένεια της Κρήτης μέσα από τον απροσδόκητο χαμό μιας 43χρονης γυναίκας, συζύγου στελέχους της Άμεσης Δράσης του Ηρακλείου και αδελφή αστυνομικού ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου.

Η Χρυσή Κλεισαρχάκη-Κουδουμαλιωτάκη "έσβησε" χθες το μεσημέρι στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, όπου έδωσε άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή όταν έπεσε θύμα τροχαίου, το οποίο έκρυβε και άλλες δραματικές προεκτάσεις.

Το τροχαίο

Το τροχαίο που έμελλε να κόψει απροσδόκητα το νήμα της ζωής της σημειώθηκε στις 16 Απριλίου, στην οδό Ανθέων στο Ηράκλειο, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο μοτοποδήλατο. Οδηγός του ένας 16χρονος, γιος επίσης αστυνομικού, ο οποίος πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε λόγω μόνιμης αναπηρίας. Πρόκειται για αστυνομικό που είχε τραυματιστεί από σφαίρα στο κεφάλι στη διάρκεια της άγριας συμπλοκής με χασισοκαλλιεργητή στους Μαλάδες πριν από περίπου έξι χρόνια, με θύματα τρεις αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Αν και οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος δεν είναι πλήρως γνωστές, σύμφωνα με περιγραφές το θύμα εκσφενδονίστηκε πολλά μέτρα μακριά και χτύπησε με το κεφάλι στο οδόστρωμα με συνέπεια να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μπήκε αμέσως στο χειρουργείο. Αν και οι γιατροί έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια, λίγα 24ωρα αργότερα οι γιατροί διέγνωσαν τον εγκεφαλικό θάνατο και ενημέρωσαν την οικογένειά της ότι η κατάσταση δεν μπορούσε να αναστραφεί.

Δωρεά ζωής

Ο σύζυγός της και οι δύο κόρες της, που είναι σήμερα 22 και 17 ετών, εξέφρασαν αμέσως τη βούλησή τους να γίνει προσπάθεια δωρεά οργάνων και την ευχή τους μέσα από αυτήν την ανείπωτη τραγωδία να σωθούν άλλοι άνθρωποι. Ωστόσο, αυτό στάθηκε αδύνατο, καθώς ήδη είχαν εντοπιστεί σημάδια πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή συνάδελφοι και φίλοι. Η κηδεία της 43χρονης Χρυσής προγραμματίζεται για τις 4 σήμερα το απόγευμα και η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, στην ενορία της Φορτέτσας.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News