Ειδήσεις

Σύσκεψη στο Βενεράτο για το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου

Συνεχίζεται η διαβούλευση του Δήμου Ηρακλείου για το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό του τη προσεχή πενταετία, με αιρετούς, συλλόγους, σωματεία και δημότες της περιοχής της Δ.Ε. Παλιανής.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ ευρεία σύσκεψη στο Βενεράτο με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, προέδρων Δημοτικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων, κατοίκων και φορέων της περιοχής.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ανέδειξαν και έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα την επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας, όπως τη συντήρηση δημοτικών ακινήτων, τη βελτίωση της βατότητας αγροτικών δρόμων, τη μόνιμη εγκατάσταση μηχανημάτων στις Τ.Κ., την επέκταση των κοιμητηρίων και προβλήματα καθαριότητας των οικισμών.

Ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τον άμεσο αντίκτυπο που αυτή έχει στον προγραμματισμό και την υλοποίηση των δημοτικών δράσεων και παρεμβάσεων.

Ωστόσο, τόνισε πως όλοι θα πρέπει να συμβάλουν στην υπέρβαση αυτής της δύσκολης συγκυρίας «µε ορθολογικές, συμμετοχικές και καινοτόμες παρεμβάσεις, µε στόχο την καλλιέργεια καταρχήν θετικού κλίµατος και τη δημιουργία βάσιµης και ρεαλιστικής προοπτικής για τη συνέχεια».

Τέλος ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής της αποκατάστασης της εταιρικής και ισόρροπης σχέσης πόλης-υπαίθρου, για την άρση των χωρικών ανισοτήτων και της ανισοβαρούς ανάπτυξης του παραθαλάσσιου άξονα και της ενδοχώρας, με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων προώθησης της τοπικής παραγωγής, επιχειρηματικότητας και γαστρονομίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Π. Ινιωτάκης, Σ. Αρχοντάκη και Μ. Παττακός, οι πρόεδροι της ΔΕΥΑΗ, της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ ΟΤΑ και της ΔΗΚΕΗ Ν. Φακουρέλης, Ν. Αγγελάκης και Γ. Τσαγκαράκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Γ. Κεφαλογιάννης, η αντιπρόεδρος του ΓΕΩ-ΤΕΕ Ε. κ. Στυλιανού και το στέλεχος του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης Γ. Σταυρακάκης, ο οποίος παρουσίασε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής ενόψει της προσεχούς δημοτικής θητείας, το γενικότερο χρηματοδοτικό πλαίσιο και τα σημαντικότερα ζητήματα τοπικής ανάπτυξης των χωριών της Δημοτικής Ενότητας.

Σχόλια