Ειδήσεις

Το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου για την Πρωτομαγιά

«Ορόσημο του αγώνα των εργαζομένων αποτελεί η μέρα της Πρωτομαγιάς», αναφέρει σε μήνυμά του, ενόψει της αυριανής επετείου των αγώνων της εργατικής τάξης για τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

«Η ημέρα της Πρωτομαγιάς αποτελεί ορόσημο του αγώνα των εργαζομένων: για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη», τονίζει ο κ. Λαμπρινός και συνεχίζει:

«Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με την κορύφωση της πολυμέτωπης κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Στο διάστημα αυτό αυξήθηκε υπερβολικά η ανεργία, επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις σε όλους τους τομείς, καθηλώθηκε η ανάπτυξη, δοκιμάστηκε η συνοχή της κοινωνίας.

Στο Δήμο Ηρακλείου, σε τούτη την επώδυνη οικονομική συγκυρία, με πνεύμα αλληλεγγύης και διαρκή προσπάθεια, βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Διεκδικούμε πρόσθετους πόρους και προγράμματα που θα ενισχύσουν την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας και θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Επιδιώκουμε: η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο να σηματοδοτείται με ουσιαστικές πράξεις και συλλογική δράση».

Σχόλια