Ειδήσεις

Μια χρονιά με κενά από την αρχή ως το τέλος

Μία δύσκολη σχολική χρονιά φτάνει προς το τέλος της. Μια χρονιά που είχε από την αρχή μέχρι το τέλος κενά, τα οποία δεν κατέστη δυνατό να καλυφθούν ούτε καν στην εκπνοή της. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως - σύμφωνα με τον αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλο Λαμπρογιαννάκη - καταγράφονται ακόμα και σήμερα πάνω από 65 κενά.

Μάλιστα, έξι από αυτά είναι σε τμήματα μαθητών πρωινού ωραρίου, που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στα σχολεία: 1ο Μαλίων, 18ο, 11ο, 7ο και 49ο Ηρακλείου, καθώς επίσης το Δημοτικό Ανάληψης Χερσονήσου.

Αναλυτικά ο κ. Λαμπρογιαννάκης αναφέρει: «Οδεύοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, διαπιστώνουμε ότι στα σχολεία μας υπάρχει επάρκεια και όχι πληρότητα, που είναι και το ζητούμενο. Αυτονόητο είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση, δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει σε αρκετά σχολεία του νομού Ηρακλείου και αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός για την επόμενη σχολική χρονιά. Αναμένουμε άμεσα να ξεκινήσει η προεργασία ώστε να είναι τα σχολεία έτοιμα το Σεπτέμβρη να λειτουργήσουν πλήρως. Δεν πρέπει να επιτραπεί ξανά να υπολειτουργούν τα σχολεία του νομού μας και φτάνοντας τέλη Απριλίου να υπερβαίνουμε τα 65 κενά. Απαιτούμε λοιπόν τόσο από το νέο περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, όσο και από τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου να διεκδικήσουν σκληρά τις πιστώσεις που μας αναλογούν, έτσι ώστε να μην αποτελέσουμε ξανά ως νομός το φτωχό συγγενή.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν οι εξής ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό: δασκάλων σε πρωινά έξι: 1ο Μαλίων, 18ο Ηρακλείου, 11ο Ηρακλείου, 7ο Ηρακλείου, 49ο Ηρακλείου και Δ.Σ. Ανάληψης. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε 30 τμήματα που λειτουργούν με πάνω από 25 μαθητές και 10 ολοήμερα ΕΑΕΠ που υπολειτουργούν. Νηπιαγωγών έξι πρωινά: 2ο Μοιρών, 8ο Ηρακλείου, 12ο Ηρ., 6ο Αλικαρνασσού, Καστελίου, 2ο Τυμπακίου και 1ο Αρκαλοχωρίου. Ακόμη, υπάρχουν πάρα πολλά κενά σε ειδικότητες, ακόμα και στα αναμορφωμένα σχολεία, όπως Αγγλικά σε πρώτο και δεύτερο Αλικαρνασσού, πέντε τμήματα ένταξης κλειστά και αρκετές παράλληλες στηρίξεις που λείπουν».

Σχόλια