Ειδήσεις

Ανάπλαση της πλατείας Κρουσώνα μετά από διαγωνισμό

Με την επιλογή προσωρινού αναδόχου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο της ριζικής ανάπλαση της πλατείας του Κρουσώνα, προϋπολογισμού 1.225.000 ευρώ.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να αξιοποιηθεί καλύτερα η κεντρική πλατεία του οικισμού, να αναβαθμιστεί βιοκλιματικά και να γίνει πιο φιλική σε κατοίκους και επισκέπτες.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργασίες ασφαλτοστρώσεων και σκυροδέματος, διαμόρφωση πολλών επιπέδων, δίκτυα ομβρίων, τοποθέτηση κυβόλιθων και πλακών Ρεθύμνου, δημιουργία νέου δικτύου φωτισμού και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, σύγχρονου αστικού εξοπλισμού και νέας παιδικής χαράς, φυτεύσεις, πέργκολες, κ.ά.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, «με το έργο αυτό, μια ακόμα κεντρική πλατεία οικισμού του Μαλεβιζίου ξεκινάει να αναπλάθεται και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Όπως είναι γνωστό, βασικός στόχος της δημοτικής μας Αρχής ήταν και παραμένει η ενίσχυση της επισκεψιμότητας των οικισμών του Δήμου μας με ταυτόχρονη ενίσχυση των μικρών τοπικών οικονομιών, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων τους. Με το έργο αυτό αναβαθμίζεται λειτουργικά, αισθητικά, αλλά και περιβαλλοντικά η πλατεία του Κρουσώνα, ενώ με την ολοκλήρωσή του κάτοικοι και επισκέπτες θα απολαμβάνουν έναν σύγχρονο χώρο διασκέδασης και αναψυχής.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Δήμου μας, αιρετά και υπηρεσιακά, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, καθώς επίσης και όλους όσους βοήθησαν στο να έχουμε αυτή την κατάληξη.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι και αυτό το έργο θα το παρακολουθούμε από κοντά, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο με το αρτιότερο αποτέλεσμα και τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία των κατοίκων».

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013" και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

Σχόλια