Ειδήσεις

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ξανά για το φονικό στο Αντισκάρι

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης η δίκη για το θάνατο του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, η οποία είχε διακοπεί στις 21 Απρίλη μετά από μια θυελλώδη και πολύωρη συνεδρίαση, με τα αίματα να ανάβουν αρκετές φορές κατά τη διάρκειά της.

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος ναυτικός Κώστας Προβιδάκης έχασε τη ζωή του όταν "μίλησαν" οι μαγκούρες στις 23 Μαρτίου 2014 στο Αντισκάρι.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται τρεις άνδρες, δύο αδέρφια 34 και 25 ετών κι ένας 27χρονος φίλος τους, που είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Το χρονικό του φονικού καβγά

Είχε μόλις νυχτώσει, όταν σε δρόμο στο Αντισκάρι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 51χρονος από τις Γκαγκάλες, με συνοδηγό το γιο του, συναντήθηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος με συνεπιβάτη τον 27χρονο φίλο του.

Τη σπίθα για να γίνει η "έκρηξη" και να ακολουθήσει ο φονικός καβγάς αποτέλεσε ο στενός δρόμος που έκανε αδύνατη την ταυτόχρονη διέλευση και των δύο αυτοκινήτων. Τα αίματα άναψαν και, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 34χρονος φέρεται να βγήκε από το αγροτικό του και με μαγκούρα να έσπασε τα τζάμια του αυτοκινήτου του 51χρονου.

Ωστόσο, ο γιος του θύματος τρομαγμένος έσπευσε να ζητήσει βοήθεια, με τον 27χρονο να φέρεται να τον κυνήγησε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πατέρας Προβιδάκης ξυλοκοπήθηκε άγρια τόσο από τον 34χρονο όσο κι από τον 27χρονο που επέστρεψε στο σημείο, αλλά και από τον 25χρονο αδερφό τού 34χρονου.

Κατά την απολογία του, ο 34χρονος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για το θάνατο του 51χρονου ναυτικού, αναφέροντας πως ήταν μεθυσμένος και πως ο 51χρονος πρωτύτερα τον έβρισε και τον χτύπησε.

Ο 25χρονος αδερφός του 34χρονου φέρεται να είπε πως δεν ήταν καν στο σημείο την ώρα του καβγά αλλά πήγε όταν πια ο Προβιδάκης ήταν νεκρός. Από την πλευρά του, ο 27χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν εμπλέκεται στα χτυπήματα, αφού κυνηγούσε το γιο του 51χρονου.

Για το συμβάν ο γιος Προβιδάκης φέρεται να υποστήριξε ότι, καθώς τα αυτοκίνητα δε χωρούσαν, ο πατέρας του ζήτησε ευγενικά από τον 34χρονο να κάνει αριστερά για να ξεμπλοκάρουν. Μετά τη φράση αυτή ο οδηγός του άλλου οχήματος φέρεται να κατέβηκε από το αγροτικό του, να έσπασε τα τζάμια του δικού τους αυτοκινήτου και ο πατέρας του να βγήκε από το αυτοκίνητό τους. Εν συνεχεία, πατέρας και γιος προσπάθησαν να πάρουν τη μαγκούρα από τα χέρια του 34χρονου.

(Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τα Δικαστήρια την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης στις 21 Απριλίου, οπότε και η δίκη διεκόπη για σήμερα, 29 του μήνα)

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια