default-image

Σ. Θεοδωρόπουλος: "Τη θυσία πρέπει να τη δικαιώσουμε"

Κρήτη
Σ. Θεοδωρόπουλος: "Τη θυσία πρέπει να τη δικαιώσουμε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για αποτύπωση της ιστορικής μνήμης της Ελλάδας και της καταστροφής που υπέστη έκανε λόγο, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις, ο άνθρωπος που εντόπισε το χάρτη-ντοκουμέντο που παρουσιάζει 1.170 μαρτυρικά χωριά και πόλεις της πατρίδας μας.

Πρόκειται για 1.170 "κόκκινες κουκκίδες"… Όσο πιο μεγάλη η κουκκίδα τόσο πιο μεγάλη και η καταστροφή της πόλης ή του χωριού. Περιοχές ολοκαυτωμάτων, ομαδικών ή ατομικών εκτελέσεων, καταστροφών και θηριωδιών. Ανάμεσά τους 110 στον αριθμό περιοχές της Κρήτης από το έσχατο δυτικό τμήμα της έως το αντίστοιχο ανατολικό.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, ο χάρτης έχει ήδη αναρτηθεί στην αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή της Βουλής με απόφαση της προέδρου, ενώ και Γερμανοί βουλευτές που τον βλέπουν συγκλονίζονται αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της φρίκης του Ναζισμού.

Ειδικά για την Κρήτη, όπως λέει ο ίδιος, η φρίκη ξεκινά από τον Ιούνιο του 1941 και διαρκεί μέχρι που έφυγαν οι κατακτητές στην εμμονή τους να κάμψουν την αντίσταση των Κρητικών.

Στο μήνυμά του ανέφερε: «Τη θυσία πρέπει να τη δικαιώσουμε».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News