default-image

Κοινό μέτωπο για τα προβλήματα της Βιάννου

Κρήτη
Κοινό μέτωπο για τα προβλήματα της Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινό μέτωπο για τα προβλήματα και τις ανάγκες στο Δήμο Βιάννου συγκρότησαν ο δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με καταγωγή από την περιοχή.

Υποδομές, πολιτική προστασία, υγεία, δικαιοσύνη, αγροτικά θέματα και ενίσχυση των αγροτών, επιλεξιμότητα βοσκοτόπων, οικονομικά των ΟΤΑ, παράλληλα με θεσμικά προβλήματα, μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν υπόψη των αρμόδιων υπουργών και διευθυντών υπουργείων.

«Δεν περιμένουμε όλα να γίνουν αύριο, ωστόσο θέσαμε τη βάση ιεραρχώντας τα και διεκδικώντας την επίλυσή τους», είπε ο Παύλος Μπαριτάκης στο Ράδιο 9,84.

Για τα προβλήματα των υποδομών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει η τελική απάντηση στην Περιφέρεια που είναι και αρμόδια για την αποκατάστασή τους.

Αναφορικά με την υγεία αύριο ο ΔΥΠΕάρχης Κρήτης Νίκος Ηγουμενίδης θα βρίσκεται στην περιοχή.

Ο δήμαρχος είπε επίσης ότι το Σεπτέμβριο αναμένεται να επισκεφτεί τη Βιάννο η πρόεδρος της Βουλής και της Επιτροπής για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι συναντήσεις στα υπουργεία

Για τις κρίσιμες συναντήσεις με υπουργούς και γενικούς γραμματείς που πραγματοποίησαν χθες ο βουλευτής Ηρακλείου και ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, ενημερώνει αναλυτικά ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Αποστόλου και το γενικό γραμματέα, κ. Γελαλή, με τους οποίους συζήτησαν για θέματα όπως τις αξιολογήσεις για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης "Αλέξανδρος Μπαλτατζής", τη νέα ΚΑΠ και την επιλεξιμότητα βοσκοτόπων.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το υπουργείο Οικονομικών και τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Μάρδα, όπου μαζί με το διευθυντή του υπουργού, κ. Κωστούλα, συζήτησαν για το κρίσιμο θέμα την αλλαγής ημερομηνίας των ανατροπών δεσμεύσεων υποχρεώσεων των Δήμων. Το συγκεκριμένο θέμα επιλύεται άμεσα με τροπολογία που υποβάλλει από σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο Δημόσιας Διοίκησης.

Τελειώνοντας με το ΥΠΟΙΚ, επισκέφτηκαν το υπουργείο Οικονομίας και συγκεκριμένα τον υπουργό κ. Σταθάκη και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Χαρίτση, με τους οποίους συζήτησαν κρίσιμα θέματα σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα που αφορούν σε νευραλγικούς τομείς των Δήμων στη χώρα μας, καθώς και τα θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις θεομηνίες τις οποίες υπέστη τόσο ο Δήμος Βιάννου, όσο και ολόκληρη η χώρα.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το υπουργείο Εσωτερικών και συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα, κ. Πουλάκη, όπου αναφέρθηκαν σε τρέχοντα θέματα του Δήμου Βιάννου, διαδικαστικά θέματα της λειτουργίας του και τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα των Δήμων που δεν έχουν προϋπολογισμό, για το οποίο κρίσιμο ζήτημα κατατέθηκε ήδη τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο Δημόσιας Διοίκησης.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο επισκέφτηκαν στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Παρασκευόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της επανασύστασης του Ειρηνοδικείου Βιάννου, καθώς και το θέμα των καθυστερήσεων έκδοσης ποινικού μητρώου αλλοδαπών για τη διαδικασία της πολιτογράφησης.

Στο υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τον κ. Μιχελογιαννάκη, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις υποδομές του Δήμου Βιάννου.

Τέλος, στο υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκαν στο φλέγον ζήτημα των σταθμών ΕΚΑΒ, καθώς απομακρυσμένες του Ηρακλείου περιοχές, όπως ο Δήμος Βιάννου, δεν έχουν επαρκή κάλυψη από ασθενοφόρα σε ώρες ανάγκης, με αποτέλεσμα να τίθενται συνεχώς σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News