default-image

Ν. Μαριάς: "Δε θα περάσει ο εκβιασμός του Ντράγκι"

Κρήτη
Ν. Μαριάς: "Δε θα περάσει ο εκβιασμός του Ντράγκι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την «εκβιαστική», όπως τη χαρακτηρίζει, πολιτική του Ντράγκι και της παρέας του κατά της Ελλάδας κατήγγειλε ο Νότης Μαριάς σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 28/4/2015.

Όπως επισήμανε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής Νότης Μαριάς, «σε μια φάση που η ΕΚΤ διαθέτει 60 δισ. ευρώ το μήνα στο πλαίσιο του προγράμματος πιστωτικής χαλάρωσης, ο Ντράγκι και η παρέα του συνεχίζουν την εκβιαστική πολιτική τους κατά του ελληνικού λαού».

Έτσι, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, «ενώ εμείς εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητούμε για τα αμοιβαία κεφάλαια και τη βραχυχρόνια χρηματοδότηση επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, ο Ντράγκι συνεχίζει την πιστωτική ασφυξία της Ελλάδας».

Και ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής συνέχισε επισημαίνοντας ότι «στις αρχές Φεβρουαρίου ο Ντράγκι παράνομα απέκλεισε τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου από τις πράξεις του ευρωσυστήματος όπου οι ελληνικές τράπεζες τα χρησιμοποιούσαν ως εγγύηση για τη χρηματοδότησή τους από την ΕΚΤ.

Στη συνέχεια η ΕΚΤ απαγόρευσε στις ελληνικές τράπεζες να αυξήσουν τις αγορές εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

Στη Ρίγα ο Ντράγκι προανήγγειλε ότι θα σφίξει τη θηλιά ακόμη περισσότερο γύρω από τις ελληνικές τράπεζες».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Στόχος του Ντράγκι είναι να αναγκάσει την Ελλάδα να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών, Δε θα τα καταφέρει όμως γιατί ο ελληνικός λαός θα νικήσει και θα πετάξει την τρόικα έξω από την πατρίδα μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News