Ειδήσεις

Επιμένει στο δημοψήφισμα ο Αλ. Τσίπρας

Τη θέση του ότι αν μια συμφωνία με τους πιστωτές θα ξεφεύγει από το πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε η κυβέρνηση θα προσφύγει σε δημοψήφισμα επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της ΚΟ του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ, ο πρωθυπουργός σημείωσε το ασφυκτικό πλαίσιο εντός του οποίου γίνονται οι διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμη φάση, εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία, η οποία όμως θα ολοκληρωθεί, αν αυτό καταστεί δυνατό, τον Ιούνιο στον επόμενο κύκλο διαπραγματεύσεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας εκφράστηκαν επιφυλάξεις κατά πόσο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "έντιμος συμβιβασμός" μια συμφωνία που θα περιέχει σκληρά μέτρα και υπό αυτό το πρίσμα τονίστηκε ότι η επιλογή της ρήξης πρέπει να είναι στο τραπέζι.

Τα μέλη της ΠΓ επισήμαναν την ανάγκη περαιτέρω συζήτησης πάνω σε κείμενα προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά τα μέλη της ΠΓ. Αναγκαστικά η συζήτηση διακόπηκε και θα συνεχιστεί μεθαύριο Πέμπτη, καθώς ο κ. Τσίπρας έπρεπε να αναχωρήσει για την Λευκωσία, όπου αύριο θα πάρει μέρος στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας -Κύπρου -Αιγύπτου

Σχόλια