default-image

Δεύτερος νεκρός στην άσφαλτο σε μια εβδομάδα στην Ιεράπετρα

Δεύτερος νεκρός στην άσφαλτο σε μια εβδομάδα στην Ιεράπετρα

Με αίμα βάφτηκε χθες το βράδυ η άσφαλτος στον επαρχιακό δρόμο της Ιεράπετρας. Και μάλιστα, αυτή τη φορά το περιστατικό αφορούσε σε παράσυρση πεζού, που, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, όπως αναφέρουν μάρτυρες καφενείου της Επισκοπής Ιεράπετρας, όπου και βρισκόταν πριν αποφασίσει να ξεκινήσει με τα πόδια και να διανύσει μεγάλη απόσταση - 10 χιλιομέτρων - μέσα στο σκοτάδι για να επιστρέψει στο σπίτι του!

Ένας 58χρονος άεργος ήταν χθες, μετά τις 10 το βράδυ, το δεύτερο άτομο που άφηνε την τελευταία του πνοή μέσα σε μια εβδομάδα στον επαρχιακό δρόμο της Ιεράπετρας.

Συγκεκριμένα, Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε νεαρός οδηγός και είχε ξεκινήσει από το Πάνω Χωριό με κατεύθυνση την Ιεράπετρα, παρέσυρε και σκότωσε τον 58χρονο άεργο Μανόλη Χατζηδημητρίου.

Ο 30χρονος επαγγελματίας οδηγός, που κινούνταν κανονικά στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, αισθάνθηκε μόνο το θόρυβο του αυτοκινήτου του, τη στιγμή της σύγκρουσης με τον πεζό 58χρονο, χωρίς να έχει αντιληφθεί μέσα στο σκοτάδι αν επρόκειτο για άνθρωπο ή ζώο.

Σταμάτησε λίγο πιο κάτω, γύρισε στο σημείο της σύγκρουσης, είδε ότι είχε τραυματίσει σοβαρά έναν άνθρωπο και έψαξε στις τσέπες του το κινητό του, για να ειδοποιήσει την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Επειδή είχε ξεχάσει το τηλέφωνό του στο σπίτι του, γύρισε στο χωριό του που απέχει 5 λεπτά από το σημείο της σύγκρουσης, ενημέρωσε τον πατέρα του, επίσης αυτοκινητιστή, και μαζί ειδοποίησαν την Τροχαία και το ΕΚΑΒ, επιστρέφοντας αμέσως στο σημείο της σύγκρουσης.

Ο νεαρός συνελήφθη από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στην Τροχαία για να καταθέσει, ενώ το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λίγο αργότερα παρέλαβε τον άτυχο 58χρονο, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Η στάμπα από το αίμα του έχει μείνει στο μέσον της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, ενώ η μία από τις μπότες που φορούσε βρέθηκε ανάμεσα σε χόρτα στην αντίθετη πλευρά του δρόμου. Στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας απλά διαπιστώθηκε ότι έφερε συντριπτικά κατάγματα στα κάτω άκρα στο κεφάλι και τον αυχένα.

Γνωστός ως «Ερμής»

Ο 58χρονος άνεργος τα τελευταία χρόνια, Μανόλης Χατζηδημητρίου, ήταν γνωστός για τους περισσότερους Ιεραπετρίτες με το όνομα «Ερμής». Ο θάνατος όμως χθες του έστησε καρτέρι στο 4ο χιλιόμετρο Ιεράπετρας-Παχιάς Άμμου.

«Στο 4ο χλμ. Ιεράπετρας-Παχιάς Άμμου έχουμε θρηνήσει τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά θύματα. Ο δρόμος έχει πολλές επικίνδυνες στροφές και ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Πληρώνουμε δημοτικά τέλη και τόσους φόρους, οι επιχειρήσεις που είμαστε σε αυτήν την περιοχή. για να έχουμε τα αυτονόητα. Κινδυνεύουμε καθημερινά και εμείς και τα παιδιά μας, από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Αν υπήρχε φωτισμός και σωστή σήμανση σε αυτό το σημείο, θα είχε σωθεί και αυτός ο άνθρωπος αλλά και τόσοι άλλοι που έχουν χάσει τη ζωή τους εδώ», μας είπε αγανακτισμένος ο επιχειρηματίας κ. Άρης Λαμπράκης .

«Είναι δουλειά της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο, προκειμένου να έχει ικανοποιητικό φωτισμό και σήμανση που δεν υπάρχουν», συμπλήρωσε ο ιδιωτικός υπάλληλος κ Αλέξης Μουζουράκης.

Στην Ιεράπετρα  τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χαθεί δυο άνθρωποι σε τροχαία δυστυχήματα και αυτό προβληματίζει την Τροχαία και τις τοπικές Αρχές.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News