Ειδήσεις

Οι θησαυροί του φωτογραφικού αρχείου του ΜΦΙΚ

Οι θησαυροί του φωτογραφικού αρχείου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα είναι το θέμα αυτού του Σαββάτου 2 Μαΐου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων των "Πρωινών του Σαββάτου με τους επιστήμονες του Μουσείου".  

Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει το φωτογραφικό αρχείο, πώς αυτό στηρίζει το έργο του Μουσείου στη μελέτη και προστασία του περιβάλλοντος και ποια είναι τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα από τα 25 χρόνια του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00: Συζήτηση στην αίθουσα Πολυμέσων με θέμα "Οι θησαυροί του φωτογραφικού αρχείου" από το δρα Απόστολο Τριχά, βιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00:Δημιουργώ και αφηγούμαι ιστορίες χρησιμοποιώντας φωτογραφίες από το φωτογραφικό αρχείο και συμμετέχω σε απλά μαθήματα επεξεργασίας εικόνας (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες άνω των 7 ετών).

10:00-14:00: Φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα "Το αγαπημένο μου έκθεμα μέσα στο Μουσείο". Μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν μία έως δύο ψηφιακές φωτογραφίες και ένα μικρό κείμενο (μέχρι 150 λέξεις) με σκέψεις και συναισθήματα που τους γεννά το έκθεμα που φωτογράφισαν στο email: trichasa2003@gmail.com (για ηλικίες έως 15 ετών). Τρεις θα είναι οι νικητές του διαγωνισμού, όμως όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος θα κερδίσουν μικρά δωράκια από το πωλητήριο του Μουσείου.

12:00-14:00: Ανοιξιάτικες κατασκευές.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης" η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Η τελευταία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου του 2015 με θέμα την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, την ίδια μέρα, οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στο Μουσείο, να δουν την έκθεση, η οποία περιλαμβάνει τις φωτογραφίες των παιδιών που συμμετείχαν στο φωτογραφικό διαγωνισμό του Σαββάτου 2 Μαΐου 2015 και τις ιστορίες που δημιούργησαν τα παιδιά χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες του φωτογραφικού αρχείου.

Σχόλια