default-image

Ισόβια στον καπετάνιο του Sewol για τους 304 νεκρούς του ναυαγίου

Κόσμος
Ισόβια στον καπετάνιο του Sewol για τους 304 νεκρούς του ναυαγίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό ο καπετάνιος του οχηματαγωγού Sewol, καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία. Στο ναυάγιο τον περασμένο Απρίλιο, ανοιχτά του νότιου νησιού Τζίντο στη Νότια Κορέα, έχασαν τη ζωή τους 304 άτομα, στην πλειοψηφία τους μαθητές.

Πρωτόδικα, ο Λι Ζουν-σακ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 36 ετών για σοβαρές παραλείψεις των καθηκόντων του, ωστόσο είχε απαλλαχθεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, γεγονός που είχε προκαλέσει την οργή των οικογενειών των θυμάτων. Σημειώνεται ότι οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη θανατική ποινή, υποστηρίζοντας πως ο καπετάνιος είχε εγκαταλείψει στην τύχη τους τους επιβάτες γνωρίζοντας απολύτως ότι επρόκειτο να πεθάνουν

Όπως σημειώνει το BBC, η έρευνα για τα αίτια του ναυαγίου κατέδειξε ένα συνδυασμό παραγόντων, από τις παράνομες εργασίες προσθήκης χώρων, την υπερφόρτωση του πλοίου, την απειρία του πληρώματος και χαλαρούς κυβερνητικούς κανονισμούς.

Ωστόσο, η οργή των οικογενειών επικεντρώθηκε στα μέλη του πληρώματος, τα οποία ήταν από τους πρώτους που ανέβηκαν στις σωσίβιες λέμβους, εγκαταλείποντας στην τύχη τους επιβάτες. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, είχαν δώσει εντολή στους επιβάτες να μην κινηθούν.

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News