default-image

Καταδικάζει και η Ένωση Γονέων τη μεταφορά των διαθεσίμων

Κρήτη
Καταδικάζει και η Ένωση Γονέων τη μεταφορά των διαθεσίμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον πιο «απερίφραστο τρόπο» καταδικάζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων Δήμων, Περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, καλώντας τους συλλόγους Γονέων του Δήμου Ηρακλείου να πάρουν πρωτοβουλίες για κοινή δράση με εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς για μην εφαρμοστεί η κυβερνητική απόφαση στην πράξη.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης στην ανακοίνωσή τους, «την ώρα που χαρίζονται πρόστιμα εκατομμυρίων σε μεγαλοεπιχειρηματίες, δημοσιεύεται νέα ΠΝΠ της κυβέρνησης που υποχρεώνει φορείς του Δημοσίου και της τοπικής διοίκησης να καταθέσουν τα ταμειακά τους υπόλοιπα στην Τράπεζα της Ελλάδας νια να καλυφθούν οι δόσεις προς τους δανειστές. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση με την απόφασή της αυτή βάζει χέρι στα λιγοστά των Σχολικών Επιτροπών, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, του πρώην ΟΣΚ των βρεφονηπιακών σταθμών, των Οργανισμών πολιτισμού και αθλητισμού κ.ά. βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη λειτουργία των δομών της δημόσιας παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Η απόφαση της συγκυβέρνησης σημαίνει ότι άμεσα "στεγνώνουν" από χρήματα οι Σχολικές Επιτροπές, μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, δεν πληρώνονται οι μεταφορές των μαθητών κ.ά., σε μια στιγμή μάλιστα που όλα τα σχολεία βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας και αδυνατούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη (ρεύμα, νερό, θέρμανση). Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση εις βάρος των παιδιών μας και των λαϊκών οικογενειών.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, αφού στα πλαίσια της αυτονομίας, της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, Ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.

Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSl.

Να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου καλεί τους συλλόγους Γονέων του Δήμου Ηρακλείου σε συναγερμό, να πάρουν πρωτοβουλίες για κοινή δράση με εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς για να σταματήσουμε την εφαρμογή της απόφασης στην πράξη.

Με μαζικές παραστάσεις, διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις, να απαιτήσουν από τους ΟΤΑ και τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών διαθεσίμων, να μην καταθέσουν ούτε ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε τίποτα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News