default-image

Αναβιώνει την Κυριακή ο Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

Κρήτη
Αναβιώνει την Κυριακή ο Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβιώνει την επόμενη Κυριακή 3 Μαΐου και ώρα 10:30 το πρωί, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας... με τα χωριά της Πεδιάδος και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Μια ευκαιρία, όπως λένε οι διοργανωτές, «να θαυμάσουμε τη φύση ανθισμένη, γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης... έτσι όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατά τους».

Η εκκίνηση θα δοθεί στο κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Αποστόλων Πεδιάδας. Με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες Θραψανού. Στο σημείο του τερματισμού θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα, θα υπάρχουν κεράσματα και ζωντανή κρητική μουσική.

Δίπλωμα... ποδηλάτη του 1953 από τη συλλογή τυ Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων.

«Ο 5ος Ποδηλατικός Γύρος συνδιοργανώνεται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού, την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ενώ τελεί υπό τη αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και έχει τη στήριξη του Europe Direct στα πλαίσια της φιλίας και συνεργασίας των μελών μας», τονίζεται σχετικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News