Ειδήσεις

Σπίρτζης: Ζητά παραιτήσεις για το "μαύρο"

Αυστηρή είναι η αντιμετώπιση του "μαύρου" που εμφανίστηκε σήμερα στις τηλεοπτικές οθόνες λόγω "πτώσης" της Digea, από τον αρμόδιο υπουργό.

Τις παραιτήσεις των μελών της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ για το "μαύρο" στα ιδιωτικά κανάλια ζητά με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με δημόσια δήλωσή του ζητά τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων και των υπολοίπων μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Ο κ. Σπίρτζης υπογραμμίζει ότι η πολύωρη διακοπή λειτουργίας του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, με αποκλειστική ευθύνη της ιδιωτικής DIGEA, η οποία αποτελεί και το μοναδικό πάροχο δικτύου, εγείρει θέμα πλημμελούς εκτέλεσης καθηκόντων της διοίκησης της ΕΕΤΤ.

«Η λεγόμενη ανεξάρτητη Αρχή», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, «είναι επιφορτισμένη από την Πολιτεία και τη νομοθεσία με το καθήκον να διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ελέγχου και μέτρων, ώστε να μην εκδηλώνονται τριτοκοσμικού τύπου φαινόμενα στη λειτουργία του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. Για να μη "μαυρίζουν" οι τηλεοπτικές οθόνες των πολιτών».

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης τονίζει ότι με αφορμή τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος προκύπτουν ερωτηματικά, τα οποία άπτονται των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ και αφορούν στις συμβατικές υποχρεώσεις και στη λειτουργία της ίδιας της DIGEA.

Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν στη στελέχωση της DIGEA με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, την επάρκεια του τεχνικού εξοπλισμού της, την ύπαρξη εναλλακτικών και εφεδρικών συστημάτων εκπομπής, την ετοιμότητα άμεσης αντιμετώπισης πιθανών τεχνικών προβλημάτων. Κυρίως όμως ερωτηματικά που σχετίζονται με το σεβασμό του ίδιου του προγράμματος που μεταδίδεται και την ενημέρωση των πολιτών.

Είναι εντυπωσιακό ότι κατά το διάστημα της διακοπής του σήματος δεν υπήρξε ούτε μία απλή ενημερωτική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της DIGEA. Ο κ. Σπίρτζης τονίζει, καταλήγοντας, ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των πολιτών και στο ραδιοτηλεοπτικό τομέα. Το πρώτο βήμα έγινε με το νέο νόμο για τη λειτουργία της ΕΡΤ, ενώ λίαν συντόμως προωθείται στη Βουλή νέα νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών.

Σχόλια