default-image

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα οι εκλογές στην ΕΛ.ΑΣ.

Κρήτη
Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα οι εκλογές στην ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα ασυνήθιστο κλίμα για τα δεδομένα του συνδικαλισμού στα Σώματα Ασφαλείας στην Κρήτη βρίσκονται σε εξέλιξη οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Η ατμόσφαιρα έχει φορτιστεί από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση της απερχόμενης διοίκησης.

Το "ζωηρό", όπως φαίνεται, ενδιαφέρον για τη διάδοχη κατάσταση στο Σωματείο υποδαυλίζει έντονες αντιπαραθέσεις, παρά το γεγονός πως όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτή τη διαδικασία λαμβάνουν στα χέρια τους ένα και μόνο ψηφοδέλτιο, «ενωτικό», όπως χαρακτηρίζεται. Ουσιαστικά οι υποψηφιότητες αντιπροσωπεύουν τρεις άκρως αντίθετες τάσεις που συγκρούονται σφοδρά, πλην όμως όχι ευθέως.

Στην τελευταία συνέλευση εκπρόσωποι των συγκεκριμένων τάσεων άφησαν να αιωρούνται αλληλοκατηγορίες για κακοδιαχείριση, δίνοντας ωστόσο ραντεβού για τον έλεγχό τους "μετεκλογικά". Κάτι που εντείνει τη σύγχυση υπό την οποία τα μέλη της Ένωσης προσέρχονται στις κάλπες, σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Αντιπαράθεση υπάρχει ακόμη για τη σύνθεση της επιτροπής που θα διεξαγάγει την ψηφοφορία όσο και για τον εκλογικό κατάλογο από τον οποίο φέρονται να εξαιρέθηκαν κάποια μέλη που είχαν εγγραφεί πρόσφατα στο Σωματείο.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες το ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι έντονο και η συμμετοχή μεγάλη. Ωστόσο η εφορευτική επιτροπή αναμένεται να διακόψει λίγο αργότερα τη διαδικασία καθώς ήδη προσήλθαν μαζί με δικηγόρο δύο από τα μέλη που έχουν εξαιρεθεί αφού προηγουμένως κατέφυγαν στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Προσκόμισαν νέα γραπτή αίτηση ώστε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, η οποία εξετάστηκε το μεσημέρι. Η επιτροπή έδωσε άδεια στα δυο μέλη να ψηφίσουν κανονικά όπως και έγινε

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε χθες, με την ψηφοφορία να εξελίσσεται στα τμήματα της υπαίθρου. Συνεχίστηκε νωρίς το πρωί στο Τμήμα της Χερσονήσου, ενώ μέχρι τις 19:00 η κάλπη έχει στηθεί στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News