Ειδήσεις

Συνέχεια των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι γιατροί

Μετά τους ειδικευόμενους γιατρούς και οι ειδικευμένοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Αδυνατούν, όπως λένε, να καλύψουν τις ανάγκες των εφημεριών και των τακτικών ιατρείων και γι' αυτό και προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Γιώργος Κωστάκης, «οι γιατροί του νοσοκομείου μας έχουν φτάσει στην κατάσταση να μην μπορούν να ανταποκριθούν πια στα τακτικά τους καθήκοντα».

Τα προγραμματισμένα ραντεβού και τα χειρουργεία αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο, παραλύοντας τη λειτουργία στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο, όπου βρέθηκε χθες η νέα διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.

Για τα προβλήματα της δημόσιας υγείας συζήτησαν χθες με τους γιατρούς οι Νίκος Ηγουμενίδης και Στέλιος Δημητρακόπουλος, διοικητής και υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αντίστοιχα

Ο νέος ΔΥΠΕάρχης κ. Ηγουμενίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ζούμε αθροιστικά τα αποτελέσματα της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης. Έχουμε φτάσει στο αμήν. Τα νοσοκομεία ουσιαστικά είναι στον κίνδυνο λειτουργικής κατάρρευσης και αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε».

Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Δημητρακόπουλος αναγνώρισαν τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν, μεταφέροντας τη δέσμευση του υπουργού Υγείας για άμεση πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν», λέει ο κ. Δημητρακόπουλος, «να κρατήσουμε όρθια τα νοσοκομεία»...

Η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια και για το κλείσιμο της "ψαλίδας" στις χρωστούμενες εφημερίες. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία παραμένουν δύσπιστοι.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χονδροζουμάκης λέει ότι «αν δε γίνει κάτι μέχρι τον επόμενο μήνα, σίγουρα τα νοσοκομεία θα έχουν πρόβλημα και στο προσωπικό και στο υλικό και στη χρηματοδότηση».

Από την 1η Απριλίου οι ειδικευόμενοι γιατροί απέχουν από τα καθήκοντά τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες

Σύμφωνα με τον κ. Κωστάκη, πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, «είναι λογικό, εν μέσω μιας τρομακτικής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, να είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί».

Από την 1η Απριλίου οι ειδικευόμενοι γιατροί απέχουν από τα καθήκοντά τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Η τύχη των κινητοποιήσεών τους θα κριθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σε γενική συνέλευση.

Σχόλια