Ειδήσεις

59 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα σύμφωνα με την ΕΣΕΕ

Στοιχεία-σοκ για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων από την ΕΣΕΕ και τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη, καθώς 59 επιχειρήσεις φέρονται να κλείνουν την ημέρα υπό το βάρος της έλλειψης ρευστότητας και του ανύπαρκτου τζίρου.

«Η αγορά έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της», τόνισε ο Βασίλης Κορκίδης και κάλεσε την κυβέρνηση να βρει ρεαλιστικές λύσεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Όπως υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015, 5.341 επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο (3.239 ατομικές, 1.200 Ο.Ε, 392 Ε.Ε, 210 Ε.Π.Ε & 178 Α.Ε.) σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ενώ η συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς από την αρχή του χρόνου υπολογίζεται σε 59 λουκέτα την ημέρα και το πρώτο εξάμηνο του έτους εκτιμάται ότι τα συνολικά λουκέτα θα ξεπεράσουν τα 8.500.

«Απαιτείται εξέλιξη, και μάλιστα τάχιστα, στις διαπραγματεύσεις, καθώς και μέτρα για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων», είναι η θέση του οικονομολόγου προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλη Κουμαντάκη στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη.

«Μηδενικός ο τζίρος και στεγνή η αγορά, έχει ημερομηνία λήξης», επισημαίνει.

«Ρευστότητα και ανάπτυξη… βήματα δύσκολα αλλά απαραίτητα υπό τις παρούσες συνθήκες», είναι η επισήμανση και η έκκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μανόλη Αλιφιεράκη, επίσης μέσω του Ράδιο 9,84.

Σχόλια