Ειδήσεις

Εκδήλωση ΚΝΕ-Πολυτεχνείου για την επιστήμη και την έρευνα

Εκδήλωση διοργανώνει την Τρίτη 28 Απριλίου και ώρα 3 το απόγευμα (στην αίθουσα Β1008) η Τομεακή Οργάνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης της ΚΝΕ με θέμα "Επιστήμη και Έρευνα, από ποιον και για ποιον;", όπου θα μιλήσει το μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κοιλάκος.

«Σήμερα, με όλη την επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη, οι δυνατότητες κάλυψης όλο και μεγαλύτερου μέρους των αναγκών του λαού έχουν εκτοξευθεί και επεκτείνονται καθημερινά. Από την άλλη, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες της, αλλά και όποιες καλύπτει σήμερα είναι επίφοβο αν θα τις καλύψει και αύριο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

Και συνεχίζει: «Οι νέοι επιστήμονες σκέφτονται σήμερα, αν η σχολή τους μπορέσει να τους μορφώσει επαρκώς για να μπορέσουν να βάλουν κι αυτοί το λιθαράκι τους στην εξέλιξη της επιστήμης τους, πώς μέσα από τη δική τους δουλειά θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια όμως που βρίσκει κανείς είναι αμέτρητα. Από την υποχρηματοδότηση των σπουδών μας, μέχρι την ανεργία και τις "ευέλικτες" μορφές απασχόλησης, το "μπλοκάκι" και τους μισθούς που δε φτάνουν ούτε για να πληρώσουμε το ασφαλιστικό μας ταμείο.

Σε καλούμε να έρθεις να ακούσεις τις θέσεις του ΚΚΕ για τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την Έρευνα, για το "Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Έρευνα και την Καινοτομία" της κυβέρνησης. Σε καλούμε να προβληματιστείς με την πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλον δρόμο ανάπτυξης που μπορεί να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, αφού ο λαός θα κατέχει και τα μέσα παραγωγής και τον παραγόμενο πλούτο. Μόνο τότε θα μπορέσει να εργαστεί το σύνολο της κοινωνίας για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, μόνο τότε ο ίδιος ο λαός θα σχεδιάζει κεντρικά την παραγωγή κι όχι ο κάθε καπιταλιστής την δικιά του επιχείρηση», καταλήγει.

Σχόλια