default-image

Αποφάσισαν να απομακρύνουν τις παράνομες περιφράξεις

Αποφάσισαν να απομακρύνουν τις παράνομες περιφράξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι από τις υπηρεσίες και τις τοπικές Αρχές, οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων βόρεια της Ιεράπετρας, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των παράνομων περιφράξεων που έχουν τοποθετηθεί από βοσκούς στις περιουσίες τους, μέσα στην αγροτική ζώνη, καθώς και σε δασικές εκτάσεις και δρόμους που έχουν διανοιχτεί για να επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Στην τελευταία συνάντηση της Επιτροπής Συλλόγων και Φορέων για την αντιμετώπιση της παράνομης βόσκησης, έγινε ο απολογισμός των μέχρι σήμερα κινήσεων της Επιτροπής και εκτιμήθηκε ότι παρά τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις της, η ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών στο πρόβλημα της παράνομης βόσκησης είναι χρονοβόρα και υποτυπώδης.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκαν μια σειρά δράσεων από τους ίδιους τους κατοίκους που στην ουσία είναι σαν να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

«Αποφασίσαμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών  μας, με απαρχή την απομάκρυνση της παράνομης περίφραξης που έχει τοποθετηθεί σε ιδιωτική περιουσία στο δημοτικό διαμέρισμα του Κάτω Χωριού. Η ενέργεια αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαΐου με προσυγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην πλατεία του Κάτω Χωριού. Θέλουμε να είναι παρόντες οι κάτοικοι, οι Σύλλογοι και οι Φορείς, για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους», μας είπε εκ μέρους των Συλλόγων και των Φορέων κατά της παράνομης βόσκησης ο κ. Γιώργος Τομαδάκης.

«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις απομάκρυνσης παράνομων περιφράξεων σε δημόσιους χώρους, δασικές εκτάσεις και δασικούς δρόμους σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα. Σχεδιάζουμε ακόμα την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δασών Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο σε ημερομηνία που θα ανακοινώσουμε», τόνισε.

«Θα ενημερώσουμε και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων ότι για κάθε μετακίνηση κτηνοτρόφου με το κοπάδι του και την έκδοση άδειας, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη και έγκριση της κοινότητας, μετά την απαραίτητη προσκόμιση των ενοικιαστηρίων που διαθέτει ο κτηνοτρόφος», πρόσθεσε ο κ. Τομαδάκης.

Η Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων για την παράνομη βόσκηση, θα επιδιώξει να συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη Νομού Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, και θα ενημερώσει ακόμη και τον αρμόδιο επίτροπο της Ε.Ε. για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με την υπερβόσκηση στην Ιεράπετρα.

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News