default-image

Με μεγάλη επιτυχία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο η 11η ΕΠΑ

Κρήτη
Με μεγάλη επιτυχία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο η 11η ΕΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σε Ηράκλειο (18-23 Απριλίου) και Ρέθυμνο (24 Απριλίου) η 11η ΕΠΑ - Εβδομάδα Πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο τη μείωση των προβλημάτων που συνδέονται με το αλκοόλ, που οργάνωσαν ο Σύλλογος Στήριξης Εξαρτημένων Ατόμων από το αλκοόλ "Η Επιστροφή" και το Αλκοολογικό Ιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την υποστήριξη του Europe Direct και του Δήμου Ηρακλείου για το Ηράκλειο και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου για το Ρέθυμνο.

Στην Εβδομάδα Πρόληψης κατά του Αλκοόλ συμμετείχαν με μουσική, τραγούδι, χορό και παιχνίδι στην τελετή έναρξης η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, οι μουσικοί Τζούλι Ναούμ, Έφη Βετουλάκη και Μπάμπης Κτιστάκης, από τον Όμιλο Βρακοφόρων της Νέας Γενιάς Ηρακλείου Κρήτης ο Στέλιος Παπαδάκης και οι μουσικοί Στέλιος Βολακάκης (λύρα), Ιάκωβος Μανωλάς (λαούτο), Μιχάλης Περιστενίδης (λαούτο) και Γιώργος Μαθιουλάκης (μαντολίνο), η Ορχήστρα Κρητικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου καθώς και εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου & Kids 4 fan, τους οποίους η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί με ανακοίνωσή της μέσω του Τύπου.

Επίσης ευχαριστεί και τους παρακάτω για τη συμβολή τους στη διοργάνωση:

* «Τη Θεατρική Ομάδα των Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) για την παράσταση "Μήδεια" σε σκηνοθεσία Αντώνη Περαντωνάκη, τον Χρυσόστομο Σπετσίδη που επιμελήθηκε την αφίσα και το πρόγραμμα της παράστασης "Μήδεια" και το Πανεπιστήμιο Κρήτης που παραχώρησε δωρεάν το αμφιθέατρο "Μαρία Μανασσάκη".

* Το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας "Καστελλάκη" που φιλοξένησε τη στρογγυλή τράπεζα "Μιλάω στα παιδιά για το αλκοόλ".

* Τις συντονίστριες του Κοινωνικού Σχολείου Δ. Πρωτοβάθμιας & Δ. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ηρακλείου κ. Ανδρονίκη Σπαθαράκη και κ. Αγγελική Ζαχαράτου.

* Για την παρουσίαση project με θέμα το αλκοόλ ευχαριστούμε τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Γεωργία Πρεβελιανάκη, τους μαθητές του Γυμνασίου Αλικαρνασσού και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικό και διευθυντή, κ. Μαρία Οικονομάκη και κ. Μιχάλη Σφυράκη, τους μαθητές του ΓΕΛ Γαζίου και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό κ. Χριστίνα Ντιντάκη, τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικό και διευθύντρια κ. Εμμανουήλ Καραμαλάκη και Βίλμα Βαβουρανάκη, τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου και την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μαρία Τζωρμπατζάκη.

* Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μπανανοπαραγωγών Κρήτης για την προσφορά φρούτων στους μαθητές.

* Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς Π/θμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολο Γρηγοράκη, κ. Ευθαλία Διαμαντούλη, κ. Γιώργο Καλογεράκη κ. Χρυσή Μανουσάκη, κ. Βιργινία Μαράκη και κ. Σοφία Τσικνάκη για την παρουσίαση "Αλκοόλ και Έφηβοι. Εκπαιδεύομαι για να εκπαιδεύσω".

* Το Σινεμά "Βιτσέντζος Κορνάρος" για τη δωρεάν παραχώρηση αίθουσας για την προβολή της ταινίας.

* Τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού που φιλοξένησε τη δράση των Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (ΚΟΠΑ).

* Για την τελετή λήξης στο Ρέθυμνο ευχαριστούμε το συγκρότημα Anam Cara με την Ειρήνη Μπαρουξή, τη Μαρία Μπαρουξή και τη Χριστίδα Σαββίδη, τον Όμιλο Βρακοφόρων Ρεθύμνου, την Τροχοπρόληψη Ρεθύμνου που συμμετείχε με προσομοιωτές μέθης, συναρμολογούμενα παιχνίδια και Τραμπολίνο, και τον Ερυθρό Σταυρό για την παροχή υγειονομικής κάλυψης.

* Την "ΚΡΗΤΗ TV", την κ. Ρένα Σκουρογιάννη και την κ. Εύη Γαρεδάκη που επιμελήθηκαν το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ.

* Τον Γιώργο Σαβοϊδάκη για τη φωτογράφηση των δράσεων.

* Τα τοπικά ΜΜΕ για τη χορηγία επικοινωνίας.

* Τη ΒΟΘΥΛΙΑ Α.Ε. για το φυσικό επιτραπέζιο νερό Κρήτης "Σεληνάρι".

* Επίσης για τη συνεργασία που συνέβαλε στην επιτυχία των δράσεων ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, τη Mονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης Εφήβων ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη", το Πρόγραμμα Πολλαπλής Παρέμβασης ΟΚΑΝΑ Ρεθύμνου, τους εθελοντές του Συλλόγου "Η Επιστροφή", τα μέλη των ΚΟΠΑ, τους φοιτητές Ψυχολογίας Βαγγέλη Λιβαδίτη, Γιώργο Μουλακάκη και Μυρσίνη Ψυχογιού, το φοιτητή του ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας Τζόυ Γαλανό, καθώς και την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή Ρεθύμνου, φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας Μαργαρίτα Βασιλάκη, Ιουλία Κατσανάκη, Δήμητρα Κοκκίνου και Φάνη Φίλιππα.

Η Οργανωτική Επιτροπή απαρτιζόταν από τους Ροδάνθη Αγγουράκη, κοινωνική λειτουργό, Εύη Γαρεδάκη, δημόσιο υπάλληλο, Γραφείο Τύπου 7ης ΥΠΕ, Μαίρη Κουλεντάκη, γαστρεντερολόγο-ηπατολόγο, Νεκταρία Λιοδάκη, κοινωνική λειτουργό, Γιάννη Μουζά, καθηγητή Γαστρεντερολογίας, Αντώνη Πουλάκη, συνταξιούχο ΝΑΤ, υπηρέτη δάσκαλο ΚΟΠΑ, Κατερίνα Σφακιανάκη, κοινωνιολόγο, και Βασίλη Φασουλάκη, ελεύθερο επαγγελματία, υπηρέτη δάσκαλο ΚΟΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News