default-image

Δημόσια διαβούλευση στον Άγιο Μύρωνα

Κρήτη
Δημόσια διαβούλευση στον Άγιο Μύρωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και της συμμετοχικής διαδικασίας που επιδιώκει η δημοτική Αρχή, στη διαδικασία κατάρτισης του 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, στον Άγιο Μύρωνα, εκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης με αιρετούς, συλλόγους, σωματεία και δημότες της περιοχής της Δ.Ε. Γοργολαΐνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης και το στέλεχος του τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης κ. Γ. Σταυρακάκης, ο οποίος παρουσίασε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής ενόψει της προσεχούς δημοτικής θητείας, το γενικότερο χρηματοδοτικό πλαίσιο και τα σημαντικότερα ζητήματα τοπικής ανάπτυξης των χωριών της Δημοτικής Ενότητας.

Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ανέδειξαν και έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα την επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας, όπως τη συντήρηση δημοτικών ακινήτων, τη βελτίωση της βατότητας αγροτικών δρόμων, τη μόνιμη εγκατάσταση μηχανημάτων στις Τ.Κ., την επέκταση των κοιμητηρίων και προβλήματα καθαριότητας των οικισμών.

Ο κ. Ινιωτάκης στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τον άμεσο αντίκτυπο που αυτή έχει στον προγραμματισμό και την υλοποίηση των δημοτικών δράσεων και παρεμβάσεων. Ωστόσο τόνισε πως όλοι θα πρέπει να συμβάλουν στην υπέρβαση αυτής της δύσκολης συγκυρίας µε ορθολογικές, συμμετοχικές και καινοτόμες παρεμβάσεις, µε στόχο την καλλιέργεια καταρχήν θετικού κλίματος και τη δημιουργία βάσιμης και ρεαλιστικής προοπτικής για τη συνέχεια.  

Τέλος αναφέρθηκε στην προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής, της αποκατάστασης της εταιρικής και ισόρροπης σχέσης πόλης-υπαίθρου, για την άρση των χωρικών ανισοτήτων και της ανισοβαρούς ανάπτυξης του παραθαλάσσιου άξονα και της ενδοχώρας, με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων προώθησης της τοπικής παραγωγής, επιχειρηματικότητας και γαστρονομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News