Ειδήσεις

Η κυβέρνηση στηρίζει Βαρουφάκη-Αναβαθμίζεται ο Τσακαλώτος

Παρά το σκληρό πόλεμο που δέχεται εντός κι εκτός Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

Ωστόσο λόγω της αναγκαιότητας της στιγμής η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία νέων οργάνων για τη διαπραγμάτευση, πάντα υπό την υψηλή εποπτεία του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά με υπεύθυνους άλλους.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η αναβάθμιση του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Αυτό προκύπτει από ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα κυβερνητικών πηγών, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

1. Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

2. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, με το συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

3. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό το γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

4. Στο γενικό γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Νίκο Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

5. Τέλος, την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης».

Σχόλια