default-image

Μεγάλη προσφορά της Wind: Δωροεπιταγές σε δύο ιδρύματα

Κρήτη
Μεγάλη προσφορά της Wind: Δωροεπιταγές σε δύο ιδρύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Προστασίας Παιδιού και το ίδρυμα για άτομα με αναπηρία "Δικαίωμα στη Ζωή" είχαν πολλούς λόγους για να χαίρονται με τη διεξαγωγή του 3ου Run Greece, καθώς η μεγάλη συμμετοχή γέμισε τα ταμεία τους. Ο μεγάλος χορηγός των αγώνων, η WIND, προσέφερε μια δωροεπιταγή αξίας 2.000 ευρώ σε καθένα από τα δύο παραπάνω ιδρύματα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των παιδιών που φιλοξενούν.

Για τη σημαντική αυτή προσφορά της μίλησε ο διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, επισημαίνοντας: «Είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε εδώ. Το Ηράκλειο έσπασε κάθε ρεκόρ. 4 χιλιάδες δρομείς και πολλοί εθελοντές, μα πάνω απ' όλα τεράστια χαρά και κοινωνική αλληλεγγύη. Μην ξεχνάμε ότι το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι όλοι τρέχουμε για καλό σκοπό. Να στηρίξουμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη, να δώσουμε αισιοδοξία και τρέχουμε για να είμαστε δίπλα στο συνάνθρωπό μας. Πραγματικά οι Ηρακλειώτες έχουν αγκαλιάσει το θεσμό. Οι φορείς και οι πολίτες. Ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο "Δικαίωμα στη ζωή" και στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού, που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας, ειδικά τώρα».

Ευγνώμονες εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των δύο ιδρυμάτων που πήραν τις επιταγές. «Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, το Δήμο Ηρακλείου, το ΣΕΓΑΣ και το μεγάλο χορηγό, τη Wind, που μας κάνει αυτό το μεγάλο δώρο για τα παιδιά, που φιλοξενούνται στο Κέντρο μας. Και το ποσό είναι σημαντικό, όπως και το ότι ο κόσμος που είναι σήμερα εδώ γνώρισε το παράρτημα του Κέντρου Προστασίας Παιδιού, που είναι στο Ηράκλειο», τόνισε η εκπρόσωπος του Κέντρου Προστασίας Παιδιού κ. Δήμητρα Πραχαλή.

Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος για άτομα με αναπηρία "Δικαίωμα στη Ζωή" κ. Παύλος Σημαντηράκης επισήμανε από την πλευρά του: «Είναι μια μεγάλη διοργάνωση, που έχει ήδη γίνει θεσμός πανελλαδικά. Τρέχει όλη η Ελλάδα, όλοι παρόντες, ό,τι μπορεί ο καθένας. Να δώσουμε όλοι το πνεύμα του αθλητισμού, αλλά και το πνεύμα της κοινωνικής συνοχής. Της κοινωνικής βοήθειας σε σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που παράγουν έργο».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_pmwme11i/

Η άποψη του πολίτη

«Αυτό που γίνεται δίνει ζωή στον κόσμο και βοηθάει τους νέους και τις νέες να μην έχουν προβλήματα. Να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους. Εγώ θα τρέξω, παρόλο που είμαι 82 ετών, ίσως ο μεγαλύτερος αθλητής. Ο κόσμος πρέπει να βγει έξω να τρέξει, είναι πολύ σημαντικό. Αν δεν τρέχουμε, δεν πάμε καλά».

82χρονος δρομέας

«Είναι φοβερή η διοργάνωση, πολύς κόσμος και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να τρέξουμε, να δούμε το Ηράκλειο. Βοηθάει και ο καιρός. Είναι ένα μήνυμα, να τρέχει ο κόσμος, να αθλείται, είναι πολύ σημαντικό».

Δρομέας

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται στην πόλη μας τέτοιες εκδηλώσεις, τέτοιες δράσεις με φιλανθρωπικό σκοπό. Ευελπιστώ να συνεχιστεί. Είναι μια ευκαιρία για όλο τον κόσμο να δει τι σημαίνει αθλητισμός, να δοκιμάσει τις αντοχές του και να περάσει κοινωνικά μηνύματα».

Κώστας Τσαφαντάκης

«Αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή, να τρέξουμε για την υγεία. Όλο το Ηράκλειο βρέθηκε σ' αυτή τη γιορτή και εύχομαι του χρόνου να έχει την ίδια επιτυχία. Αγαπάμε τον αθλητισμό και το τρέξιμο, είναι κάτι που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε. Είναι το πιο φτηνό άθλημα και προσιτό για όλους».

Γιάννης Σαριδάκης

«Είναι μια ευκαιρία να αθληθούμε και να δούμε την πόλη με μια διαφορετική εικόνα, χωρίς αυτοκίνητα και φασαρία. Μεγάλοι άνθρωποι, αλλά κυρίως παιδιά αθλούνται και δίνουν μια όμορφη νότα. Ο Ηρακλειώτης έχει αθλητική συνείδηση, γιατί καθημερινά βλέπουμε κόσμο στην παραλιακή και σε άλλα σημεία. Φέτος η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και αυτό είναι σπουδαίο. Προσωπικά έχω δει φίλους από τον Άγιο Νικόλαο, τα Χανιά, όλοι έχουν έρθει να στείλουν μήνυμα για την άθληση».

Γιάννης Χατζηνικολάου

Ενημέρωση από το "Όραμα Ελπίδας"

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Run Greece Ηρακλείου, το "Όραμα Ελπίδας" έδωσε το δικό του μήνυμα για τους δότες μυελού των οστών, μοιράζοντας φυλλάδια και πληροφορίες στην πλατεία Ελευθερίας. Χιλιάδες κόσμου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα, ενώ παράλληλα ζητήθηκε από τον καθένα ξεχωριστά να γίνει και ο ίδιος εθελοντής. Αναφερόμενος στην προσπάθεια αυτή, ο Κώστας Παπαρδέλας τόνισε: «Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος το "Όραμα Ελπίδας" είναι και πάλι στην πλατεία Ελευθερίας, για να ενημερώσουμε όλο τον κόσμο και όσοι θέλουν να γίνουν δότες μυελού των οστών. Είναι μια προσπάθεια συνεχόμενη και πολυδιάστατη μέσα από εκδηλώσεις και θα συνεχίσουμε ενημερώνοντας τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ενημερώνονται και γίνονται δότες».

Γιάννης Καλιακάκης, Νίκη Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News