default-image

Σχέδιο της CIA για απαγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού και μεταφορά στο Γκουαντάναμο

Ελλάδα
Σχέδιο της CIA για απαγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού και μεταφορά στο Γκουαντάναμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απαγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού από αμερικανούς πράκτορες και τη μεταφορά του στο Γκουαντάναμο, σχεδίαζε η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Νέα».

Συγκεκριμένα, την περίοδο λίγο προτού συλληφθεί, είχαν εμφανιστεί στην Ανάβυσσο δύο μαύρα τζιπ αμερικανικής κατασκευής. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το σπίτι ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους για να προκύψει ότι τα τζιπ άνηκαν στο κλιμάκιο της CIA.

Ενημερώθηκε ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδα Τα Νέα, αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη να μην υπάρξει αντίδραση, αν δεν επαναληφθεί το περιστατικό. Ωστόσο στα τέλη Δεκεμβρίου, τα τζιπ επανεμφανίστηκαν.

Ο υπουργός ενημέρωσε και πάλι τον πρωθυπουργό, ο οποίος προχώρησε διαβήματα στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Τελικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τζιπ αποχώρησαν και δόθηκε η εντολή στην Αντιτρομοκρατική να συλληφθεί ο Ξηρός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ξένοι πράκτορες θα προχωρούσαν στην απαγωγή του Ξηρού, κάτι που βεβαίως θα προκαλούσε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση και γι' αυτό ο τότε πρωθυπουργός «μπλόκαρε» την επιχείρηση για να ακολουθήσει στη συνέχειά η σύλληψη του αρχιτρομοκράτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News