default-image

Σχεδόν έτοιμος ο Μακρύς Γιαλός για την υποδοχή τουριστών

Κρήτη
Σχεδόν έτοιμος ο Μακρύς Γιαλός για την υποδοχή τουριστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τουριστική Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού αποτελεί μαζί με το δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου Ιωάννου τη βιτρίνα του φιλόξενου λασιθιώτικου Νότου, τον οποίο επιλέγουν χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες είτε για ολιγοήμερες διακοπές είτε για μόνιμη κατοικία μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Το καταπληκτικό μικροκλίμα της περιοχής, η ηλιοφάνεια 10 μήνες το χρόνο, οι καθαρές θάλασσες, οι αμέτρητες πεντακάθαρες αμμώδεις παραλίες, ο συνδυασμός της μυρωδιάς του πεύκου και της αλμύρας, η ησυχία και η απίστευτη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Λιβυκού Πελάγους αποτελούν το μαγνήτη της προσέλκυσης τόσο μεγάλου αριθμού επισκεπτών.

Για τη δρομολόγηση των δράσεων και των έργων από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας, που έχουν μείνει στη μέση, είναι σε εξέλιξη ή έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ο Εμπορικός Σύλλογος Μακρύ Γιαλού και ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων της περιοχής ζήτησαν να ενημερωθούν σε ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσαν υπό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Τζιρβελάκης με στόχο την επαρκή ενημέρωση για βασικά ζητήματα που αφορούν στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.

Τα υπό εκτέλεση έργα, οι παρεμβάσεις που γίνονται, αλλά και προγραμματίζονται, η λειτουργία των υπηρεσιών στη Δημοτική Ενότητα, αλλά και η λειτουργία των δομών που υπάρχουν στην περιοχή ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας μακρύ Γιαλού κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης, ενημερώνοντας τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

«Στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού αυτό το χρονικό διάστημα συνεχίζεται η υλοποίηση έργων που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική Αρχή ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν κυρίως αναπλάσεις, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης αλλά και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια τουριστική περιοχή, πρόθεσή μας είναι να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες της και βέβαια να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να μπορέσουν να μπουν σε τροχιά υλοποίησης έργα που αφορούν σε βασικές υποδομές, όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός και το σχέδιο πόλης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδοπετράκης.

Απαιτείται λύση

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Κοινότητας Μακρύ Γιαλού στο θέμα των προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν σε έργα που εκτέλεσε ο πρώην Δήμος, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της παραλιακής ζώνης στο σύνολό της.

«Πρόκειται για έργα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του νερού και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και βέβαια έργα που υλοποιήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες όλων των Τοπικών Κοινοτήτων και αυτή τη στιγμή, μετά από τη διχοτόμηση του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού, αν και είναι έτοιμα, παραμένουν ανενεργά. Η ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση είναι μεγάλη, το θέμα έχει απασχολήσει και τον ίδιο τον κ. Καλαντζάκη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, και αυτό που απαιτείται είναι να βρεθεί άμεσα μια εποικοδομητική λύση, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδοπετράκης. Αναφέρθηκε, παράλληλα, στη λειτουργία των δομών που υπάρχουν στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, καθώς και στην προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλεται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ενώ δεν παρέλειψε να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση συνεργασίας τόσο με τους συλλόγους όσο και με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου η περιοχή αυτή να μη στερηθεί όλα όσα της αξίζουν.

Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News