default-image

"Οι Κάννες είναι το φάντασμα που θα σε κυνηγά, κ. Βενιζέλο"

Ελλάδα
"Οι Κάννες είναι το φάντασμα που θα σε κυνηγά, κ. Βενιζέλο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί το στέλεχος του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον ότι μεθόδευσε την ανατροπή του τότε πρωθυπουργού, υπονομεύοντας ταυτόχρονα και τη χώρα.

Σε σημείωμά του ο κ. Καρχιμάκης γράφει τα εξής απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο:

«Οι Κάννες είναι το φάντασμα που θα σε κυνηγά μέσα από τη συνείδηση του δημοκρατικού κόσμου σε όλη σου τη ζωή.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε στη Βουλή για τον "επισκέπτη" του Μαξίμου, υπονοώντας τον Παπανδρέου και για τις Κάννες της δικής του εκδοχής.

Επισκέπτης, κύριε Βενιζέλο, στο ΠΑΣΟΚ δυστυχώς υπήρξατε εσείς, όταν σας φιλοξενήσαμε το 1989 από το ΚΟΔΗΣΟ και στη συνέχεια η άμετρη φιλοδοξία σας μας διέλυσε.

Φταίμε βεβαίως, γιατί δε σου δείξαμε το δρόμο της επιστροφής, από εκεί που μας ήλθες και πρόλαβες δυστυχώς μέσα από την ακατάσχετη φιλοδοξία σου να μας διαλύσεις.

Όσον αφορά τις Κάννες, γνωρίζουμε οι πάντες το σύμπλεγμα: Είναι το φάντασμα που θα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή, μέσα από τη συνείδηση του δημοκρατικού κόσμου, ότι υπονόμευσες μεθοδεύοντας με συστηματικό τρόπο την πιο καλοστημένη, θεσμική εκτροπή της μεταπολίτευσης, ανατρέποντας με την παρέα σου τον εκλεγμένο πρωθυπουργό του 44% και υπονομεύοντας ταυτόχρονα και τη χώρα και τον πολιτικό μας χώρο.

Αλλιώς θα ήταν, κύριε αποχωρούντα πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ (αν τελικά αποχωρήσεις και δεν τους παραπλανείς όλους) αν τελικά εκλογές γινόταν το 2013 ολοκληρώνοντας την τετραετία η κυβέρνηση Παπανδρέου και για το δημοκρατικό χώρο και για τη χώρα.

Δυστυχώς τα διέλυσες όλα, με γνώμονα μόνο τον εαυτό σου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News