Ειδήσεις

Αναφορά Δερμιτζάκη για άδικες μεταθέσεις στις φυλακές

Την επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Νεάπολης Κρήτης, στην οποία γίνεται αναφορά για άδικες μεταθέσεις στις φυλακές, κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης.

Στην επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων των φυλακών της Νεάπολης, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 12/12-04-2015, αφού επισημαίνεται ότι «με την από 29-10-2014 απόφαση του προηγούμενου υπουργού Δικαιοσύνης στο κατάστημά μας τοποθετήθηκε προϊστάμενος τμήματος φύλαξης ο συνάδελφος αρχιφύλακας, προερχόμενος από το Α.Κ.Κ. Αγιάς, κ. Πενταράκης Μάρκος του Κων/νου, κρίνοντας έτσι ότι στην υπηρεσία μας δεν υπάρχουν ικανοί και άξιοι για να αναλάβουν τα συγκεκριμένα καθήκοντα», διαπιστώνεται ότι «η απόφαση… πάρθηκε και ερήμην του συγκεκριμένου αρχιφύλακα, χωρίς καν να ληφθεί υπόψη τόσο η υπηρεσιακή του κατάσταση όσο και η οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση».

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Δικαστικής Φυλακής Νεάπολης θεωρεί ότι η απόφαση του προηγούμενου υπουργού Δικαιοσύνης «βασίστηκε στην παρέμβαση εξωγενών παραγόντων με φόντο την εκπλήρωση με κάθε τρόπο προσωπικών φιλοδοξιών άλλων προσώπων».

Επειδή, λοιπόν, όπως αναφέρει, «μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως το παραμικρό πάνω στο ζήτημα αυτό», ζητά «την τροποποίηση της απόφασης με την τοποθέτηση σε θέση προϊσταμένου τμήματος φύλαξης υπαλλήλου προερχόμενου από την υπηρεσία μας (έχοντας ως 1η επιλογή τον μέχρι πρότινος εκτελούντα χρέη αρχιφύλακα με ημερήσια διαταγή) προς αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται για μία ακόμα φορά οι υπηρετούντες στο κατάστημα και παράλληλα την επανατοποθέτηση του κ. Μάρκου Πενταράκη, ως αρχιφύλακα στο Α.Κ.Κ. Αγιάς, όπου υπηρετούσε».

Καταθέτοντας την παραπάνω επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, ο Κ. Δερμιτζάκης ζητά απάντηση και τις ενέργειές του καθώς και ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

Η επιστολή

Ολόκληρη η επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων της Δικαστικής Φυλακής Νεάπολης έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι, αφού σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο σας, θέλουμε να θέσουμε εκ νέου υπόψη σας ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την υπηρεσία μας.

Σας γνωρίζουμε ότι, με την από 29-10-2014 απόφαση του προηγούμενου υπουργού Δικαιοσύνης, στο κατάστημά μας τοποθετήθηκε προϊστάμενος Τμήματος Φύλαξης ο συνάδελφος αρχιφύλακας, προερχόμενος από το Α.Κ.Κ. Αγιάς, κ. Πενταράκης Μάρκος του Κων/νου, κρίνοντας έτσι ότι στην υπηρεσία μας δεν υπάρχουν ικανοί και άξιοι για να αναλάβουν τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Μία πρωτοφανή απόφαση που απαξιώνει το προσωπικό της υπηρεσίας μας θεωρώντας μας ανίκανους, άχρηστους, ανάξιους. Μία απόφαση που πραγματικά προκαλεί και εγείρει ερωτηματικά, διότι εκτός των άλλων πάρθηκε και ερήμην του συγκεκριμένου αρχιφύλακα, χωρίς καν να ληφθεί υπόψη τόσο η υπηρεσιακή του κατάσταση (28 έτη επιτυχούς υπηρεσίας έχοντας ήδη κριθεί με ΦΕΚ στο βαθμό του υπηρετούντος αρχιφύλακα στο Α.Κ.Κ.Αγιάς) όσο και η οικογενειακή (έγγαμος με 2 τέκνα φοιτητές) και οικονομική του κατάσταση (τεράστια έξοδα), καθώς και η χιλιομετρική απόσταση (200 περίπου χιλιόμετρα). Είναι προφανές ότι το παρασκήνιο της εν λόγω απόφασης βασίστηκε στην παρέμβαση εξωγενών παραγόντων με φόντο την εκπλήρωση με κάθε τρόπο προσωπικών φιλοδοξιών άλλων προσώπων, αγνοώντας τη λέξη "συναδελφική αλληλεγγύη".

Εμείς απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το κατάστημά μας πέρα από το λοιπό προσωπικό και αρχιφύλακα έχει και υπαρχιφύλακες έχει, οι οποίοι διαθέτουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα, την υπηρεσιακή δραστηριότητα, την εμπειρία και γνώση του αντικειμένου για την εύρυθμη, απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας. Κάνουμε επίσης σαφές ότι το Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης μπορεί να βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος της Ελλάδας, μπορεί από άποψη χωροθέτησης να είναι μικρό, είναι όμως μεγάλο σε ιστορία και προσφορά και δεν πρόκειται να αποτελέσει ούτε γαϊτανάκι κάποιων, ούτε το υποκατάστημα ή παράρτημα άλλου καταστήματος προκειμένου να ικανοποιηθούν προσωπικές φιλοδοξίες.

Επειδή σε λίγες ημέρες πλησιάζουμε τους 6 μήνες από την έκδοση της απαράδεκτης αυτής απόφασης και παρατηρώντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως το παραμικρό πάνω στο ζήτημα αυτό, σας το υπενθυμίζουμε εκ νέου, ζητώντας παράλληλα, άμεσα, πρωτοβουλίες από μέρους σας, για την οριστική επίλυση του ζητήματος και στα δύο του σκέλη, δηλαδή την τροποποίηση της απόφασης με την τοποθέτηση σε θέση προϊσταμένου τμήματος φύλαξης υπαλλήλου προερχόμενου από την υπηρεσία μας (έχοντας ως 1η επιλογή τον μέχρι πρότινος εκτελούντα χρέη αρχιφύλακα με ημερήσια διαταγή) προς αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται για μία ακόμα φορά οι υπηρετούντες στο κατάστημα και παράλληλα την επανατοποθέτηση του κ. Μάρκου Πενταράκη, ως αρχιφύλακα στο Α.Κ.Κ. Αγιάς, όπου υπηρετούσε.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Χουλάκης Ιωάννης

Ο γραμματέας Σπανόπουλος Στέφανος».

Σχόλια