Ειδήσεις

Η British Airways επιστρέφει ξανά στο Ηράκλειο

Με στόχο να τοποθετήσει την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη υψηλά στο χάρτη των προτεραιοτήτων της για το φετινό καλοκαίρι, η British Airways επιστρέφει μετά από χρόνια στο νησί επεκτείνοντας με τον τρόπο αυτό και το δίκτυο των δρομολογίων της.

Η επίσημη πρώτη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ (Gatwick) θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στη 1 το μεσημέρι με την άφιξη από το Λονδίνο 120 Βρετανών.

Οι πτήσεις θα φτάνουν τις τέσσερις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, ενώ τα δρομολόγια πτήσεων μίας εκ των μεγαλύτερων βρετανικών αεροπορικών εταιρειών θα ισχύουν μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου, με προοπτική να επεκταθούν μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.  

Να σημειωθεί άλλωστε ότι μέχρι και σήμερα Βρετανοί τουρίστες που έφθαναν στο νησί μας, κατέχοντας υψηλή θέση στην πυραμίδα των αφίξεων ανά εθνικότητα, τη δεύτερη μάλιστα μετά του Γερμανούς, έρχονταν στην Κρήτη μέσω τσάρτερ.

Πλέον η Κρήτη, και δη το Ηράκλειο, συγκαταλέγεται και επισήμως στους δημοφιλείς τουριστικά προορισμούς της British Airways και θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Θεσσαλονίκης.

Άλλωστε αεροδρόμιο Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης και τοπικοί φορείς προσπαθούσαν εδώ και δύο χρόνια για να ευοδωθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα το οποίο, αν μη τι άλλο, είναι μία καθαρή ψήφος εμπιστοσύνης της συγκεκριμένης εταιρείας προς το αεροδρόμιο Ηράκλειου που καλείται για μία ακόμη φορά να σηκώσει ένα ακόμη βάρος του ολοένα και αυξανόμενου κύματος τουριστών που αυτή τη φορά θα έχει αφετηρία το Λονδίνο.  

Βάλια Μπούη

Σχόλια