Ειδήσεις

Αναφορά Βούτση σε ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος

Νέα αναφορά σε ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος έγινε από την κυβέρνηση κατά την συζήτηση στη Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης έκλεισε την παρέμβασή του στην Ολομέλεια λέγοντας: «Όσοι φαντασιώνονται ότι αυτή κυβέρνηση θα είναι παρένθεση και ότι θα είναι παρένθεση η προσπάθεια του λαού να σηκώσει κεφάλι, πλανώνται πλάνη οικτρά. Ο λαός έδωσε την απάντησή του. Και αν χρειαστεί, θα την δώσει ξανά».

Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «λαϊκής νομιμοποίησης» της συμφωνίας με τους δανειστές απαντώντας στη Βουλή σε όσα είχαν πει για τις εκλογές ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Απ' αυτό το βήμα ακούσαμε και πάλι το φόβητρο για τις εκλογές. Δηλαδή περάσαμε μια τετραετία με το μνημόνιο όπου οποιαδήποτε αναφορά για προσφυγή σε εκλογές, δηλαδή για αναζήτηση εναλλακτικής λύσης στο μνημόνιο, είχε τεθεί εκτός νόμου. Οι εκλογές ήταν περίπου το απόλυτο κακό που θα διέλυαν την οικονομία άμα γινόντουσαν», υπενθύμισε ο Ν. Φίλης.και συνέχισε: «ξανά τώρα μας λένε ότι οι εκλογές, αν γίνουν, θα διαλύσουν την οικονομία. Εντάξει, δεν ξέρω αν θα διαλυθεί η οικονομία, αλλά κάποιοι έχουν πράγματι βάσιμους λόγους, είναι εύλογο να τις φοβούνται».

«Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη νωπή του ελληνικού λαού και αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο, αναλόγως των εξελίξεων, να αναβαπτιστεί στη γνώμη και στη θέληση του ελληνικού λαού, θα γίνει. Εμείς πραξικοπήματα δεν κάνουμε, δεν κυβερνάμε ερήμην του λαού, κυβερνάμε με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη του λαού», τόνισε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματός του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια