default-image

Προετοιμάζουν πανελλαδικές και νέα σχολική χρονιά

Ελλάδα
Προετοιμάζουν πανελλαδικές και νέα σχολική χρονιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου ξεκινούν οι δοκιμαστικές εκπομπές από το υπουργείο Παιδείας προς τα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας, ενόψει των πανελλαδικών. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται προκειμένου να διαπιστωθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα στη μετάδοση των θεμάτων και να αντιμετωπιστούν πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ταυτόχρονα, οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου παρακολουθούν σεμινάριο για το bullying και προετοιμάζονται για δύο διαδικασίες που απαιτούν μεγάλη οργάνωση: α) Τις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 18 Μαίου και β) την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους την 1η Σεπτεμβρίου.

Στοίχημα για τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά καλύτερα με λιγότερα κενά και μικρότερα προβλήματα. Όπως ενημερώθηκαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, ο Σεπτέμβριος στην εκπαίδευση θα ξεκινήσει με 3.000 ως 4.000 διορισμούς στην εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα μάχη δίνεται για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων πιστώσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News