Ειδήσεις

Προετοιμάζουν πανελλαδικές και νέα σχολική χρονιά

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου ξεκινούν οι δοκιμαστικές εκπομπές από το υπουργείο Παιδείας προς τα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας, ενόψει των πανελλαδικών. Η διαδικασία αυτή ακολουθείται προκειμένου να διαπιστωθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα στη μετάδοση των θεμάτων και να αντιμετωπιστούν πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ταυτόχρονα, οι 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου παρακολουθούν σεμινάριο για το bullying και προετοιμάζονται για δύο διαδικασίες που απαιτούν μεγάλη οργάνωση: α) Τις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 18 Μαίου και β) την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους την 1η Σεπτεμβρίου.

Στοίχημα για τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά καλύτερα με λιγότερα κενά και μικρότερα προβλήματα. Όπως ενημερώθηκαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, ο Σεπτέμβριος στην εκπαίδευση θα ξεκινήσει με 3.000 ως 4.000 διορισμούς στην εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα μάχη δίνεται για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων πιστώσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια