default-image

Από 27 Απριλίου έως 8 Μαΐου "Συλλέγω εμπειρίες"

Πολιτισμός
Από 27 Απριλίου έως 8 Μαΐου "Συλλέγω εμπειρίες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Future Library και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, η Σακορράφειος Δημοτική Βιβλιοθήκη του ΔΟΠΑΠ Δήμου Μινώα Πεδιάδας, διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Συλλέγω εμπειρίες", για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην περιοχή τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον.

Τα 50 βιβλία και το εκπαιδευτικό παιχνίδι "Συλλέγω εμπειρίες" που βοηθούν σε αυτό, είναι προσφορά του οργανισμού Future Library.

Αναλυτικά οι δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος:

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 - Από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι

Μουσική: Ζορζ Μπιζέ

Μυθιστόρημα: Προσπέρ Μεριμέ

Διασκευή: Ειρήνη Μαρρά

Μια πρώτη γνωριμία με ένα κορυφαίο έργο της όπερας. Τα παιδιά θα ακούσουν το έργο από το cd. Έτσι θα συνδέσουν την εικόνα, το λόγο και τη μουσική, επιχειρώντας ένα πρώτο απλό βήμα στο χώρο της μουσικής αγωγής.

Με τη νηπιαγωγό Χριστίνα Κορνελάκη

Για παιδιά της Γ' τάξης του Δημοτικού

Τρίτη 28 Απριλίου 2015 - Από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι

Διαβάζουμε το βιβλίο "Στον λαχανόκηπο με τον παππού και τη γιαγιά" του Gerda Muller και μιλάμε για την υγιεινή διατροφή.

Με τις δασκάλες Μπουγκά Ευαγγελία και Μαράκη Χρυσή

Για παιδιά της Α' τάξης του Δημοτικού

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 - Από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι

Διαβάζουμε το βιβλίο "Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει" του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη και μιλάμε για το χορό και τα είδη του.

 Εκφράζουμε τα συναισθήματά τους μέσω μιας χορογραφίας.

Με τη νηπιαγωγό Χριστίνα Κορνελάκη

Για παιδιά της Β' τάξης του Δημοτικού

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 - Από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι

Διαβάζουμε το βιβλίο "Τα παραμύθια της μουσικής" της Λιλής Λαμπρέλλη και μαθαίνουμε πώς ήρθαν στον κόσμο τα μουσικά όργανα - το πρώτο πνευστό, το πρώτο κρουστό και το πρώτο έγχορδο.

Τρία παραμύθια - ένα βουνίσιο, ένα θαλασσινό κι ένα του μεγάλου δάσους- μας δίνουν απάντηση. Όλα οδηγούν στο να πάρει ο άνθρωπος στα χέρια του το δώρο της μουσικής.

Με τη μουσικοπαιδαγωγό Πλαβού Ελπίδα

Για παιδιά της Ε' τάξης του Δημοτικού

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 - Από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι

Διαβάζουμε το βιβλίο "Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του Μόρρις Λέσμορ" του W.E. Joyce, παρακολουθούμε την βραβευμένη με Oscar ομώνυμη ταινία μικρού μήκους και συζητάμε για τα βιβλία, τις βιβλιοθήκες και τη λειτουργία τους.

Για παιδιά της Δ' τάξης του Δημοτικού

Τρίτη 5 Μαΐου 2015 - Από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι

"Σε μία σκηνή θεάτρου όπου όλα είναι μαγικά" της Κατερίνας Μπάκα -Ματιάτου και της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου. Ένα βιβλίο για το θέατρο και τους ανθρώπους του. Ένα ταξίδι στα είδη θεάτρου, από το αρχαίο δράμα ως το μιούζικαλ. Από την προετοιμασία μιας παράστασης μέχρι την πρεμιέρα. Ένα παραμύθι για όσους πιστεύουν ότι πολλές φορές το φανταστικό είναι πιο αληθινό από το πραγματικό. Μια περιπέτεια με απρόβλεπτες εξελίξεις, "κάτω από φώτα και προβολείς, δίπλα από λόγια που ψιθυρίζουν οι υποβολείς".

Με την Θεατρολόγο Πασπαλάκη Ολυμπία

Για παιδιά της Στ' τάξης του Δημοτικού

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 - Από 6 το απόγευμα, έως 8 το βράδυ

Μουσικά ρυθμικά και κινητικά παιχνίδια

Με την Βρεφονηπιοκόμο Ειρήνη Ασσαργιωτάκη

Για παιδιά από 7-12 ετών

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 - Από 6 το απόγευμα, έως 8 το βράδυ

Διαβάζουμε το βιβλίο "Ο μικρός βασιλιάς των λουλουδιών" του Kveta Pacovska, παίζουμε ένα παιχνίδι με memory cards, κάνουμε  ακροστιχίδα και φυτεύουμε αρωματικά φυτά σε γλαστράκια για να μάθουν τα παιδιά την κηπουρική τέχνη.

Με τη νηπιαγωγό Ειρήνη Μπεχλιβάνου

Για παιδιά από 7-12 ετών

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News