Ειδήσεις

Λήστεψαν ηλικιωμένη στη Γαύδο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της φιλήσυχης και ακριτικής Γαύδου έχει σηκώσει στο πόδι τους κατοίκους του νησιού μετά την εισβολή ληστών στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, την οποία έδεσαν και φίμωσαν.

Οι θρασύτατοι δράστες έφτασαν στο νησί τα ξημερώματα της Τετάρτης με το καράβι που συνδέει την Παλαιόχωρα με τη Γαύδο. Έχοντας, όπως φαίνεται, προσχεδιάσει τη ληστρική επιδρομή, έφτασαν στο νησί με μια κλεμμένη μοτοσυκλέτα, με την οποία κινήθηκαν στις παρυφές του χωριού, όπου βρίσκεται το σπίτι μιας 71χρονης κατοίκου του νησιού. Αφού μπήκαν μέσα ανενόχλητοι αιφνιδίασαν την άτυχη ηλικιωμένη που έζησε στιγμές τρόμου και αγωνίας στα χέρια τους.

Οι δράστες, χωρίς κανένα δισταγμό, έδεσαν χειροπόδαρα το θύμα τους και έκαναν γης Μαδιάμ ολόκληρο το σπίτι αναζητώντας χρήματα και κοσμήματα. Αδειάζοντας συρτάρια και ντουλάπια κατάφερναν να βρουν περίπου 350 ευρώ που είχε η 71χρονη στο σπίτι της. Πήραν ακόμη και τρία ρολόγια χειρός. Και ενώ η άτυχη γυναίκα σφάδαζε από τρόμο και πανικό, καθώς τέτοιες ενέργειες είναι ουσιαστικά άγνωστες στο νησί, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή έχοντας στόχο να φύγουν με το ίδιο καράβι από τη Γαύδο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς η γειτόνισσά της την αναζήτησε μόλις ξημέρωσε. Βλέποντας πως δεν απαντά, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού, όπου βρήκε τη βρήκε ακόμη δεμένη. Αφού έλυσε τα δεσμά της 71χρονης τηλεφώνησε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα της Γαύδου, αναφέροντας το πρωτοφανές περιστατικό. Ο αστυνομικός που είχε υπηρεσία δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει πως ήταν αδύνατο την πράξη αυτή να κάνει κάποιος κάτοικος του νησιού, και αφού το πλοιάριο είχε αναχωρήσει ήδη για την Παλαιόχωρα ειδοποίησε με τη σειρά του την τοπική λιμενική Αρχή.

Κατάφεραν να διαφύγουν... παρά το μπλόκο

Οι λιμενικοί έσπευσαν να στήσουν μπλόκο στον καταπέλτη του πλοίου, με στόχο τη σύλληψη των δραστών, ωστόσο οι ίδιοι αποδείχτηκαν αποφασισμένοι. Βλέποντας τους λιμενικούς ανέβηκαν στη μοτοσυκλέτα και μόλις το πλοίο έδεσε στο λιμάνι ανέπτυξαν ταχύτητα, διέφυγαν με ελιγμούς και κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Η τοπική κοινωνία στη Γαύδο είναι ανάστατη τόσο από την κλοπή όσο και από τη μεταχείριση που επιφύλαξαν οι δράστες στην άτυχη ηλικιωμένη, η οποία μόλις ανέκτησε τις δυνάμεις της κατέθεσε αστυνομικές Αρχές τα λιγοστά πράγματα που κατάφερε να αντιληφθεί την ώρα της οδυνηρής περιπέτειας της. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Γαύδου.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια