Ειδήσεις

Δωρεά μηχανήματος αιμοκάθαρσης από τη Μητρόπολη Ιεραπύτνης

Παραδόθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στον Άγιο Νικόλαο, από το Κοινωφελές Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας "Παναγία η Ακρωτηριανή", μηχάνημα αιμοκάρθασης τύπου 5008S του οίκου Presenious Medical Care Γερμανίας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Μονάδας, ως της μοναδικής που λειτουργεί στο νομό Λασιθίου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Ευγένιος, το Κοινωφελές Ίδρυμα προέβη σε αυτή τη δωρεά, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., καθώς στη συγκεκριμένη Mονάδα αιμοκαθαρίζονται τακτικά εβδομήντα και πλέον Λασιθιώτες και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η εξυπηρέτησή τους, προκειμένου να μη διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία εκτός νομού Λασιθίου.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα παρέδωσε ο Σεβ. κ. Ευγένιος συνοδευόμενος από το δήμαρχο Σητείας και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Θεόδωρο Πατεράκη, καθώς και τον ειδικό οικονομικό σύμβουλο του Ιδρύματος κ. Νεκτάριο Παπαβασιλείου.

Ο προσφερόμενος τύπος μηχανήματος περιλαμβάνει BIC/BIBAG/DIASAFE/PROFILING Na-UF/OCM/ON LINE και ο υψηλός βαθμός καινοτομίας και ο μοναδικός εργονομικός και φιλικός προς το χρήστη σχεδιασμός του έχουν εκτιμηθεί με το "Innovationsspreis der deutschen Wirtschaft 2005" ("Το πρώτο βραβείο καινοτομίας") και το βραβείο Red Dot για το σχεδιασμό προϊόντος.

Το μηχάνημα παρέλαβε ο διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κ. Μαυρικάκης, ο οποίος ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ευγένιο για τη δωρεά του μηχανήματος, παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και των κυρίων Ανδρέα Λαμνίδη, υπεύθυνου τεχνικού τμήματος της εν λόγω εταιρείας, και Στάθογλου Νικολάου, εκπροσώπου της εταιρείας Mediprime.

Σχόλια