Ειδήσεις

Περιφέρεια-Μάλτα: Κοινές δράσεις για το περιβάλλον

Τη συνεργασία για κοινές δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον, την πρόληψη περιβαλλοντικών κινδύνων, τη διαχείριση της παράκτιας ζώνης το χωροταξικό σχεδιασμό κ.ά., συζήτησαν σήμερα η ηγεσία και τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης με τον γενικό διευθυντή Περιβάλλοντος της κυβέρνησης της Μάλτας (CEO MEPA) δρ Jochann Buttigieg και τον εκπρόσωπο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η συνεργασία με την κυβέρνηση της Μάλτας κρίνεται χρήσιμη, καθώς η Μάλτα παρουσιάζει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με την Κρήτη, διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στην περιβαλλοντική διαχείριση και άλλα συναφή θέματα, και μπορούν να αναπτυχθούν επαφές με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη μεταφορά εξειδικευμένης γνώσης.

Ο κ. Jochann Buttigieg επισκέφτηκε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ είχε ενημερωτική συνάντηση-συνεργασία με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νίκο Καλογερή, τον εκπρόσωπο του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργο Παπαδάκη και επιστημονικό υπεύθυνο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE PROTEAS, την προϊσταμένη Διεύθυνσης και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένη Χατζηγιάννη και το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Καργάκη.

Σχόλια