default-image

Κεφαλογιάννης-Αποστόλου: Στήριξη από την Ε.Ε. στους αγρότες

Κρήτη
Κεφαλογιάννης-Αποστόλου: Στήριξη από την Ε.Ε. στους αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου είχε συνάντηση στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Ο υπουργός ζήτησε από τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής Αγροτικών Υποθέσεων, τη στήριξή του τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας καθώς και τη μείωση των προστίμων ύψους 1,2 δισ. ευρώ που έχουν επιβληθεί στην πατρίδα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Κεφαλογιάννης συζήτησε με τον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης και του τόνισε ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν την ορθή βάση ανάπτυξης όλης της Ελλάδας.

«Γι' αυτό», τόνισε, «θα πρέπει όλοι να σταθούν αλληλέγγυοι σε κάθε πραγματικά δίκαιο αίτημα των αγροτών μας όπως η απαλλαγή από τη φορολογία των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων καθώς και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ που ενισχύουν την αγροτική παραγωγή».

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, «ο σωστός προγραμματισμός, η συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων και η πραγματική στήριξη των παραγωγών θα ενισχύσουν την εικόνα του αγροτικού τομέα και θα δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους».

Παράλληλα  τόνισε ότι θα πρέπει να στηριχθούν από όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές οι προτάσεις των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως για παράδειγμα η πρόταση για την αναμπέλωση και τον εξηλεκτρισμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων με χρήση ΑΠΕ, όπως έθεσαν οι αμπελουργοί του Ηρακλείου στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον ευρωβουλευτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News