default-image

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το νερό

Κρήτη
Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη σημαντικότητα και το πόσο πολύτιμο αγαθό για τον άνθρωπο είναι το νερό είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν και να κατανοήσουν οι μαθητές γνωστού νηπιαγωγείου στην πόλη του Ηρακλείου.

Χάρη στην ευαισθητοποίηση και την ευσυνειδησία της διεύθυνσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού του εν λόγω νηπιαγωγείου που, αν και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, στόχος του πάντα είναι να δημιουργεί σωστές βάσεις στα παιδιά ακόμα και από αυτή την τόσο μικρή ηλικία, πραγματοποιήθηκε εργασία με θέμα την κατανάλωση νερού.

Τα παιδιά, στα πλαίσια της εργασίας για την υπερκατανάλωση του νερού και θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν το ευρύτερο περιβάλλον τους, έφτιαξαν ένα σύνθημα «Σταματήστε να καταναλώνετε το νερό γιατί η γη θα γίνει γκρι και η ζωή θα εξαφανιστεί», στέλνοντας το δικό τους δυναμικό μήνυμα, ενώ παράλληλα δημιούργησαν μία αφίσα γράφοντας το σύνθημα και ζωγραφίζοντάς το.

«Το νερό υπάρχει παντού. Δεν έχει χρώμα, δεν έχει γεύση, δεν έχει μυρωδιά, αλλά παρ' όλα αυτά όπου υπάρχει, υπάρχει ζωή. Υπάρχει και στον πλανήτη Γη, γι' αυτό και ονομάζεται και γαλάζιος πλανήτης. Είναι αλμυρό στις θάλασσες και γλυκό όταν βρίσκεται στα ποτάμια, στις λίμνες και στις πηγές. Το "ΝΕΡΟ" αποτελεί μία ιδιαίτερη θεματική ενότητα, όπου τα παιδιά μπορούν να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να πειραματιστούν, ανακαλύπτοντας τη σημασία της χρησιμότητάς και προσφοράς του σε όλους τους τομείς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης του νηπιαγωγείου.

Ως απόρροια των παραπάνω, όπως προσθέτουν, ήταν η επιλογή και η συμμετοχή του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της ΟΜΕΡ "WaterEcoculture", το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετάσχουν σε επιτόπια έρευνα για την ανάπτυξη μιας θεματικής ενότητας με θέμα το "Νερό", εφαρμόζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές διερευνητικής μάθησης. Μαθαίνοντας έτσι από νωρίς να αντιλαμβάνονται την ανάγκη για ορθολογική χρήση του νερού και παράλληλα να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News