default-image

Νέο μακάβριο εύρημα στην παραλία των Αγίων Αποστόλων

Κρήτη
Νέο μακάβριο εύρημα στην παραλία των Αγίων Αποστόλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση σε ένα ακόμη μυστήριο αναζητούν οι Αρχές μετά το νέο μακάβριο εύρημα που έφερε στο προσκήνιο αυτοδύτης στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά. Κρανίο βρέθηκε στο βυθό, σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Ο πολίτης που το εντόπισε ζήτησε βοήθεια από όσους ήταν στην παραλία την ώρα εκείνη, ώστε να μπορέσει να το ανασύρει, αφού ήταν σίγουρος πως αυτό που έβλεπε από την επιφάνεια δεν έμοιαζε, αλλά ήταν πραγματικά ανθρώπινο κρανίο.

Κλιμάκιο του Λιμεναρχείου που ειδοποιήθηκε έφτασε στο σημείο και το παρέλαβε ώστε να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου εξετάζεται από τον αρμόδιο ιατροδικαστή, ώστε να εξακριβωθούν το φύλο και η ηλικία του ατόμου στο οποίο ανήκει, όσο και το διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν στη θάλασσα.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_dhc47e60/

Στην παραλία των Αγίων Αποστόλων έχουν εντοπιστεί τα προηγούμενα χρόνια και άλλα οστά, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι περιπτώσεις αυτές συνδέονται, αν δε γίνει ανθρωπολογική μελέτη και σύγκριση γενετικού υλικού.

Τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουν εντοπιστεί άλλες τρεις φορές ανθρώπινα απομεινάρια σε παραλίες της Κρήτης. Στα μέσα Σεπτεμβρίου δυο μικρά παιδιά ανέσυραν ένα τμήμα κρανίο από το βυθό στην παραλία της Σταλίδας, για το οποίο, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο της Χερσονήσου, δεν υπάρχει ακόμη καμία απάντηση ούτε από τα εργαστήρια, ούτε τους ιατροδικαστές.

Ακόμη τους προηγούμενους μήνες σε παραλία του Ρεθύμνου εντοπίστηκαν σε δύο φάσεις δύο τμήματα ανθρώπινου σκελετού, με υπολείμματα σάρκας, χωρίς ακόμη να υπάρχει απάντηση για τον πιθανό συσχετισμό των δύο υποθέσεων, είτε την ταυτότητα του θύματος, που φαίνεται να ήταν άνδρας ηλικίας έως 35 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News