Ειδήσεις

Έβγαζε στο… κλαρί τις κόρες του

Ούτε μια ημέρα δε μείωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης την πρωτόδικη ποινή κάθειρξης σε 51χρονο σήμερα κατηγορούμενο πατέρα, που φέρεται να έβγαζε στο "κλαρί" τις ανήλικες κόρες του για λίγα ευρώ.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2010, όταν η 17χρονη κόρη του κατηγορούμενου από τη Βουλγαρία, μη αντέχοντας τα όσα βίωνε, πήρε τηλέφωνο ομοεθνή της, της περιέγραψε τι συνέβαινε και η γυναίκα άμεσα ενημέρωσε την Interpol και η διεθνής οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας με τη σειρά της την Ασφάλεια Ηρακλείου, που προχώρησε σε συλλήψεις.

Ωστόσο, η κοπέλα, που προσπάθησε να αλλάξει τη ζωή της αλλά και της 15χρονης αδελφής της, όταν έγινε η επέμβαση της Αστυνομίας είχε ήδη αναχωρήσει με τον πατέρα της για τη Βουλγαρία. Ο πατέρας όμως συνελήφθη καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η καταγγελία ανέφερε πως τα ανήλικα κορίτσια εξωθούνταν αρχικά στην επαιτεία και μετά με κακοποίηση ψυχολογική και σωματική εξωθούνταν και στην πορνεία.

Μετά από έφοδο της Ασφάλειας σε σπίτι στη Χανιώπορτα, τότε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου κατέληξαν η 15χρονη ανήλικη Βουλγάρα και η μητέρα της. Εκεί η μικρή είπε στους αστυνομικούς πως ο ξάδελφός της και ανιψιός της μητέρας της, που έμενε χρόνια στην Ελλάδα, τους είπε να έρθουν στη χώρα για εργασία οικογενειακώς.

Όμως τελικά, εκμεταλλευόμενος την άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειας, που δεν είχε να φάει, την ανάγκασε να συνευρίσκεται ερωτικά με Ηρακλειώτη και σε κάθε "συνάντηση" μαζί του έπαιρνε περίπου 50 ευρώ. Γεγονός που, όπως είπε, γνώριζαν οι γονείς τους, καθώς τα λεφτά αυτά τα χρησιμοποιούσαν για να συντηρούνται. Ο Έλληνας πήγαινε και στο σπίτι των αλλοδαπών και τους έδινε χρήματα και τρόφιμα. Μετά από αυτήν την κατάθεση της ανήλικης συνελήφθη και ο ξάδερφός της αλλά και η μητέρα της.

Σύμφωνα με την αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου που κατέθεσε στο δικαστήριο για την υπόθεση, όλα γίνονταν με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων των κοριτσιών. «Η συμπατριώτισσά τους ανέφερε, όπως μάθαμε από την Ιντερπόλ, πως τις έβγαζαν και στην επαιτεία και στην πορνεία πάρα τη θέλησή τους».

Ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε να κηρυχτεί ένοχος ο κατηγορούμενος ως πρωτόδικος. Τότε είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξης. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης συμφώνησε και ομοφώνως επέβαλε και πάλι 7 χρόνια ποινή κάθειρξης στον 51χρονο κατηγορούμενο.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ανέφερε πως πήγε με τη μεγάλη του κόρη στη Βουλγαρία και δεν ήξερε τι γινόταν με τη γυναίκα και την άλλη ανήλικη κόρη του στο Ηράκλειο. Τον πήρανε, όπως συμπλήρωσε, και του είπαν πως η γυναίκα του "πουλάει" τις κόρες του και ότι η σύζυγός του δεν του είχε πει τι συνέβαινε.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια