Ειδήσεις

Ο Μ. Κεφαλογιάννης στη συνάντηση για το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό, ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί ειδικά τις χώρες του νότου, είναι το κυρίαρχο θέμα συνάντησης που πραγματοποιείται στο Μιλάνο, στην οποία συμμετέχει ο επικεφαλής των Ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ρόλου της FRONTEX και της αύξησης των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση της μεταναστατευτικής πολιτικής των χωρών μελών, ιδιαίτερα αυτών που πλήττονται από τη μαζική εισροή παράτυπων μεταναστών.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη ύπαρξης κοινής πολιτικής χορήγησης ασύλου από όλα τα κράτη μέλη και η αυστηροποίηση της νομοθεσίας τόσο για την αποτροπή  της παράτυπης μετανάστευσης, όσο και για την τιμωρία των δουλεμπόρων.

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης του ΕΛΚ είναι και οι πολιτικές συνεργασίας με τρίτες χώρες (χώρες διέλευσης) όπως και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην σταθεροποίηση και τηN κατάπαυση των εχθροπραξιών στις χώρες που μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις όπως η Λιβύη και η Συρία.

Σχόλια