default-image

Με παρέμβαση Μυρτάκη ειδικό καθεστώς για τις Συνεταιριστικές

Κρήτη
Με παρέμβαση Μυρτάκη ειδικό καθεστώς για τις Συνεταιριστικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεαματικές εξελίξεις δρομολογούνται για τις συνεταιριστικές τράπεζες της Ελλάδος, μετά τη συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος κ. Νίκου Μυρτάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, όπως αποκάλυψε το neakriti.gr.

Αργά το βράδυ και αφού είχε προηγηθεί ηχηρή παρέμβαση από τον ισχυρό άνδρα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία μεταφέρονται τραπεζικά διαθέσιμα προς την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι θα υπάρξει ειδική μεταχείριση-προστασία σε όλες τις συνεταιριστικές Τράπεζες της Ελλάδος, προκειμένου να μη θιγούν από τη μεταφορά τραπεζικών διαθέσιμων, ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι το συνολικό ποσό των τραπεζικών διαθεσίμων που έχουν τοποθετηθεί από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης στις Συνεταιριστικές τράπεζες δεν υπερβαίνει τα 150 εκατ.

Νωρίτερα τους δύο άνδρες είχε συναντήσει συνεργάτης του neakriti.gr να συνομιλούν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων με τους φορείς της γενικής κυβέρνησης για το ίδιο θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News